Inlägg från: Claudia gbg |Visa alla inlägg
  • Claudia gbg

    Kvinnliga företagare - tråd nummer 6

    jag har också funderat på pricerunner. på deras hemsida står det ju att det är kostnadsfritt (????)

    Så här står det på deras hemsida:
    "PriceRunner är en kostnadsfri konsumenttjänst som erbjuder prisjämförelser och produktinformation från både webbutiker och fysiska butiker. Med hjälp av PriceRunner hittar konsumenter rätt produkt till rätt pris. Återförsäljare, såväl webbutiker som fysiska butiker, listas på PriceRunner utan kostnad."

  • Claudia gbg

    Nu har jag mailat till dem och hoppas på att snart få svar. Återkommer om/när jag hör något. Om inte ngn av er hinner före förstås!

  • Claudia gbg

    Sirlig: har också GRYMT svårt att tro på att det inte finns nåt krux med det... de kanske menar att det är kostnadsfritt för konsumenten..?

  • Claudia gbg

    Så här skriver pricerunner i mail till mig:

    "[...] Barn & Familj kategorin är en s.k fritextskategori vilket betyder
    att det är budgivning som gäller. D.v.s ni bestämmer själva hur
    mycket ni vill betala per click.

    Listningen styrs till 50% av clickpriset och till 50% av
    popularitet. I denna kategori ligger clickpriserna just nu på mellan
    0,5-2:-. Det går även att ha ett maxtak per månad så att man får
    kontroll på kostnaden.

    Ni kommer att få en egen login där ni kan både höja och sänka ert
    clickpris och se statistik m.m. Vi skriver heller inga långa avtal
    utan har alltid 1 månads ömsesidig uppsägning.

    Det kostnadsfria alternativet gäller i det kategorier där vi gör
    prisjämförelser, inte de s.k. fritextkategorierna då det finns för
    få butiker med samma produkter för att de skall bli en bra
    konsumenttjänst.[...]"

    Ja ni, det kostar inte 1000 kr per klick men det känns ändå som att det kan bli en dyr historia... Undrar om det verkligen är en investering väl värd pengarna!?

  • Claudia gbg

    an kan söka faktura-mallar på microsoft. Jag använder mig av en av deras som jag gjort om lite så att den har mig signum sas...

    Angående bokföringen så var vi idag o träffade en snubbe som ska hjälpa oss med bokföringen. Vi kom överens om viss löpande bokföring, årsbokslut, råd o stöd (mot att vi lämnar ALLA papper precis som han vill ha dem) samt hjälp med avdrag. Detta skulle kosta oss mellan 150 och 200 i månaden. beroende på vad jag o min man bestämmer oss för i helgen. Det beroro lite på hur mycket råd och stöd vi vill ha samt utrymme för att göra fel, diskutera m.m. Vi kommer nog lägga oss på ca 180,-. (Ex moms så klart). Tycker det känns som ett ok pris och så slipper jag tänka på allt...

    Välkomna alla nya!

  • Claudia gbg

    som det är nu så är det inte stort och vi ska betala från och med december. Jag tror att han är i behov av kunder också. Mne det kändes bra att vi sa att detta pris gäller för dessa förutsättningar och ändras förutsättningarna så får vi justera priserna. Jag kommer ju lägga ner en del jobb på att få alla papper som han vill ha dem. Jag har fått tydliga instruktioner. Det gillar jag - när folk är tydliga med vad de vill ha.

    Det låter som att du tycker det är ett bra pris?

    Han vet ju att om vi blir nöjda med första året så kommer vi ju stanna kvar även om det blir lite dyrare... jag tror att det är ett bra knep att behålla kunder på...

  • Claudia gbg

    det är ju vårt första år och vi är under uppstart och då är det nog inte sååå mycket som jag kan tänka mig att många va er har...?

  • Claudia gbg

    Det som kostar är bolagsverket - att registrera firmanamnet. 1000 kr kostar det. Men jag tror att du kan göra så som du tänkt. Ibland kan det nog vara en fördel efetrsom många inte lämnar t ex prisuppgifter om man inte har org nr.

  • Claudia gbg

    somamrtorpet: som novis inom området fattar jag inte mycket... Tycker du att jag bör bli orolig? Ök är att jag ska ha ALLA papper i ordning. han ska bokföra, göra de avdrag vi har rätt till och göra årsbokslutet. I princip det. Vi har, hemma, diskuterat och bestämt att vi vill betala honom 200kr/mån. Hans bud var ju 150-200. Vi känner att vi vill ha lite mer än bara ren bokföring.

    jag blir lite nervös när du skriver så... Kan han på ngt sätt vara dålig för oss?

Svar på tråden Kvinnliga företagare - tråd nummer 6