BAka bröd själv med saker i (så behövs inget pålägg). Hinner ni - gör som bullar, annars som limpa. Kanske soppa till, kall eller varm.
Typ:
Vetedeg
5 dl vatten, 1 pkt jäst, 1 tsk salt, 1 msk matolja 13 dl vetemjöl (eller 10 vete, 3 graham). Gör smidig deg, jäsa först 30-40, sen 30-40 som utbakat.
Fyllning; Soltorkade tomater (finns ganska billiga på ICA, druvans - drygt), pesto, oliver, riven ost etc.
Om bullar, rulla bullar, tryck grop, ha i fyllning, nyp ihop. Om limpa, kavla ut, lägg på fyllning, rulla ihop (kavla inte så tunt som i bullar, utan för att "rulla" typ 1,5 varv). Grädda på plåt eller i brödform (limpan).
Bullar gräddas 225, 10-12 min, Bröd 175 45-50 min.
Soppa: Majssoppa är gott kallt. Koka majskorn, krydda (lite cayenne, kanske spiskummin, ingefära?) lök, buljongtärning, lite olja/matfett. Mixa när klart. Kyl.
Eller egentligen vilken soppa som helst - servera med isbitar så är det fest.
Tips - gör soppan jättekoncentrerad och frys in/ha i kyl. Späd sen (måste värmas vid spädning dock...).
90 pers:
4 satser bröd
3 pastakastruller med soppa
Laga själv tar tid och plats, alltid. Men e billigast...