Inlägg från: angeleye82 |Visa alla inlägg
  • angeleye82

    Vad kan man baka utan mjöl?

    Kalaskaka

    100 g mandel
    125 g socker
    3 små ägg
    100 g blockchoklad
    3 msk potatismjöl
    1 apelsin
    Garnering: 10 st sötmandlar (eller färdigflagad mandel i påse)
    -
    Skålla all mandel, mal 100 g och flaga de 10 som skall vara till garnering
    Rör gulor och socker vitt och poröst
    Vispa vitorna till hårt skum
    Rör ner mandel, mjöl, saft och rivet skal av apelsin samt till sist vitorna
    Grädda i smord och bröad avlång form 200-225°C
    Smält blockchokladen och bred den över kakan. Garnera med flagad mandel.

  • angeleye82
    Havrerutor  (ca.35 st)

    200 g smör eller margarin
    2 dl socker
    2 tsk vaniljsocker
    6,5 dl havregryn
    -
    Värm ugnen till 225°C. Smält smöret eller margarinet
    Blanda socker, vaniljsocker och havregryn i en skål. Häll över fettet och rör om
    Bred ut massan i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i ca 10 minuter
    Skär kakan i rutor innan den kallnat.

  • angeleye82
    Nötklickar  (ca.25 st)

    200 g hasselnötskärnor
    2½ dl florsocker
    2 äggvitor
    -
    Värm ugnen till 200°C. Tag undan 25 hasselnötter till garnering och mal eller finhacka resten av nötterna
    Blanda samman de malda eller finhackade nötterna och florsockret. Tillsätt äggvitorna under kraftig omrörning, gärna med elvisp
    Klicka ut smeten i små pappersformar eller direkt på plåt med bakplåtspapper. Garnera med en nötkärna på varje kaka och grädda kakorna 8-10 minuter

  • angeleye82
    Hallonbobbar  (ca.20 st)

    200 g smör eller margarin
    1 dl socker
    1 tsk vaniljsocker eller 1 msk vanilinsocker
    1 tsk bakpulver
    4½ dl vetemjöl
    ca ½ dl hallonsylt
    -
    Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör det smidigt tillsammans med sockret och vaniljsockret Blanda bakpulver med mjöl och arbeta in det i matfettet
    Forma degen till en rulle ca 20 cm lång. Låt den vila en stund. Skär rullen i 20 lika stora bitar
    Rulla dem till kulor och lägg i lätt smorda muffinsformar eller veckade pappersformar.Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölad tumme
    Lägg lite hallonsylt ca ½ tsk i varja grop.
    Grädda kakorna i 175°C, mitt i ugnen, ca 13 minuter.
    Låt kakorna svalna på bakgaller.

Svar på tråden Vad kan man baka utan mjöl?