Rabarbermuffins
Rabarbermuffins
Ingredienser: 10-12 portioner
200 g rabarber
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl mörkt muscovadosocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
75 g mandelmassa
25 g smör
1/2 tsk stött kardemumma
Garnering
25 g mandelspån
Gör så här
1. Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i cm-stora bitar.
2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt svalna.
3. Vispa ägg och muscovadosocker till en fluffig vit smet. Tillsätt matfettsblandningen.
4. Blanda vetemjölet med bakpulver och rabarberbitar. Vänd ner i äggsmeten.
5. Fördela smeten i 10-12 stora muffinsformar på en plåt.
6. Riv mandelmassan på rivjärn. Tillsätt smör,kardemumma och rör till en smidig smet.
7. Gör en liten grop i varje muffins med en liten sked och fördela fyllningen. Strö över mandelspånen.
8. Grädda i 225 grader, ca 15 min kontrollera med sticka.
Låt svalna på galler.