• septbebis

    Fatservera?

    I en platsannons står det att man ska kunna "fatservera". Vad är det?

  • Svar på tråden Fatservera?
  • littletiger

    Bära många tallrikar på armarna när man serverar mat till gäster, en bra servitör/servitris klarar väl upp till 4 tallrikar eller mer tro?

  • Golde

    När jag har fatserverat har det innebärt att man har ett stort fat som man serverar ifrån, typ 15 portioner kött och grönsaker på ett fat som man sen lägger på gästens tallrik. Om jag minns rätt så serverar man ifrån höger sida. Det är länge sen sist men jag minns att det kunde bli rätt tungt och slitsamt för armen.

  • littletiger

    nyatag har helt rätt, det var jag som tänkte helt fel, tänkte nog på tallriksservering. Och ändå har jag jobbat inom branschen! Så kan det gå ibland!

  • nysignatur

    Jag håller med Golde att fatservering är rätt så tungt för ryggen. Det är iofs serveringsarbetet överhuvudtaget..

  • septbebis

    Ah, då var det inget jobb för mig eftersom det var ett krav att kunna fatservera.

    Tack för svaren!

  • nysignatur

    eller så lånar du en bok om servering på bibloteket och tränar fatservering därhemma

  • Pirum

    Det är inte särskilt svårt att lära sig. Öva hemma med typ rostat bröd som du lägger upp på ett bord uppdukat för säg 4 pers. Också bra att öva på är grönsaker, typ långa gröna bönor brukar ligga runt kött som serveras. Sedan ber du att få provjobba en gång.

Svar på tråden Fatservera?