chokoladekagen
280 g god mørk chokolade, 70% kakaobønner
280 g sukker
280 g smør
10 æg
chokoladen, smørret og halvdelen af sukkeret smeltes langsomt i
vandbad. gør æggene klar imens. blommer for sig og hvider for sig.
ikke blomme i hviderne, tak. så bliver de aldrig stive.
når herlighederne er smeltet, røres de godt og stilles til side. når
chokoladeblandingen har samme temperatur som din lillefinger, piskes
hviderne stive med den resterende halvdel at sukkeret. derefter piskes
blommerne i chokolademassen, som bliver mere kompakt i konsistensen.
hviderne vendes i af 3 omgange.
2/3 af dejen kommes i en form smurt med smør og drysset med sukker.
resten på køl.
bages 20-30 minutter ved 160°. kagen skal virke stabil i midten.
tages ud og køles ned til 5°. på med den resterende chokolademasse.
tilbage i køleskabet i 10-15 minutter.