• MissGoodie

    Bakpotatis

    Jag har alldeles för många olika "jag minns inte riktigt...", "jag TROR...", "testa såhär..." att jag blir alldeles vimmelkantig.
    Jag vill göra bakpotatis och har köpt två ganska små bakpotatisar och undrar nu hur jag ska tillaga dem.
    Med utan vatten? Med utan aluminium? Förkoka eller inte? ;)

  • Svar på tråden Bakpotatis
  • Sofis

    bästa sättet tycker jag är att slänga in dom i micron i ca 20 minuter på full effekt Eller ca 40-50 min i ugnen, 175grader

  • Aquagreen

    Aldrig hört talas om att man ska koka bakpotatis
    Kör dom i ugnen el mickron

  • Jiie

    Jag kör oxå dom i micron, gör ett halvdjupt kryss i dom bara först!
    Tar en kvart tjugo minuter. Ugnen tar en hel evighet!


    Efter 2 år har äntligen Pyret flyttat in...
  • Casino chick

    rekommenderar oxå mikron. du kan ju lägga de på grillen oxå men det tar lång tid, typ en timme eller så .


    Loving life!
  • Jiie

    Micron är bra
    ALDRIG koka en bakpotatis hehe
    Men de e gött med bakpotatis, i med vitlökssmör o riven ost, behövs inte mer om man vill hålla det oavancerat....o hjälp vad hungrig jag blev!!!


    Efter 2 år har äntligen Pyret flyttat in...
  • ttiinnaa

    micron är bra men kom ihåg att pricka potatisen innan för annars har du potatis i hela micron

  • annca

    Tycker helt klart de blir *mycket* godare i ugnen, men då får man ju vara beredd på att vänta förstås. I micron får de alltid så konstig konsistens. Blir sega nån cm in, och sedan knastrigt vattniga...

    För ca knytnävsstora potatisar:
    pricka eller kryssa potatisarna,
    linda in i folie (blir *inte* gott utan)
    baka i ugnen i 200-225 grader i ca 60 min.


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • Sofis
    ttiinnaa skrev 2007-05-21 16:41:28 följande:
    micron är bra men kom ihåg att pricka potatisen innan för annars har du potatis i hela micron
    Inte nödvändigtvis, men den som lever får se
  • MissGoodie

    Testade i micron (fast bara 15 min, de var genommjuka då och man ska väl inte ha dem inne längre än så?) och det blev helt ok. Kanske lite lustiga i konsistensen, precis som Annca skrev, så nästa gång det blir bakpotatis, får jag nog planera bättre och börja tidigt ;)
    Men tack för era svar! :)

Svar på tråden Bakpotatis