Forum Övrigt - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • vad tänker ni om min lilla pojkflicka ?

  Tis 22 maj 2007 15:56 Läst 550 gånger Totalt 20 svar
  imperi­a72
  Visa endast
  Tis 22 maj 2007 15:56 -1

  Vad tänker ni när ni ser en flicka som ser ut och beter sig som en pojke?
  Min tjej är som en liten kille och har valt det själv, vi har fått jätte mycke konstiga kommentarer om det, typ att vi inte låter henne vara flicka. Hon vägrar att ha flick kläder och vi ser ingen nytta i att tvinga henne, tycker ni att man ska göra det?
  Tror ni att vi målar in henne i ett hörn och att hon kommer bara veta hur det är att vara som en pojke, eller tror ni som oss att det kommer att gå över även om det har hållit på i flera år?
  Vi ser heller att det skulle göra nåt om det nu är så att hon kommer villja bli pojke på riktigt när hon blir stor, vad tycker ni?
  Vi vill veta för det kannse finns saker som vi inte tänker på som faktiskt skulle vara viktigt för henne.

 • stroje­s
  Guide Visa endast
  Tis 22 maj 2007 16:00 #1

  hur gammal är hon?
  tror det är ganska vanligt att flickor är lite pojkiga när de är små.
  jag skulle nog inte heller tvinga min dotter att ha kjol och klänning om hon hellre går i shorts.

 • aliens­tar
  Visa endast
  Tis 22 maj 2007 16:02 #2

  Jag tycker att ni ska låta henne vara som hon är.. Jag var en pojkflicka då jag var liten.. jag hatar fortfarande att ha på mig kjol och klänning och så men annars så.. varför måste alla vara indelade i "rosa"/"Blå"??? Jag uppfostrar min jänta som en människa.. inte so men prinsessa! Hon får välja själv och hon leker med både bilar och dockor..

 • Tis 22 maj 2007 16:03 #3

  Jag tänker inte så mycket speciellt på det men det kan ju vara så att man är van att se pojkflickor så att säga. Makens lillasyster på 9 år har varit en sådan hela tiden. Där finns det inte en chans att få på henne en klänning. Allt ska vara killigt, och tufft. Rosa, rött är inte tufft enligt henne.


  En familj som håller samman är oövervinnerlig
 • Prinse­ssan Zelda
  Visa endast
  Tis 22 maj 2007 16:03 #4

  jag var en pojkflicka när jag var liten. Hade kort hår och lekte gärna med "pojk"leksaker. Var inte mycket för klänningar och sånt heller. Ibland trodde folk att jag var pojke och jag lät de hållas. Men inte blev jag nå konstig för det Jag upptäckte snart i förpuberteten som de flesta andra antar jag, att jag är tjej fullt ut


  bli biten: www.monstersgame.se/&vid=21051681
 • AnneSo­phie
  Visa endast
  Tis 22 maj 2007 16:08 #5

  Ah...vad är det för fel på att vara pojkflicka. Det är ju ett barn primärt. Det är väl underbart att ni TS låter henne vara den hon ÄR och inte försöker forma henne till att bli nån prinsessa eller...ja vad ni anser är en "flicka".

  Har en flicka här hemma också, och hon ääääääääääälskar att leka med bilar och skita ner sig i sandlådan. Minuten senare kan hon leka med bebisdocka och köra vagn.
  Spelar ingen roll. Huvudsaken är att hon mår bra. Ledaren för stollarnas riksförbund


  --> Patrik, nu räknar vi ner... (10 dagar)
 • imperi­a72
  Visa endast
  Tis 22 maj 2007 16:10 #6
  strojes skrev 2007-05-22 16:00:44 följande:
  hur gammal är hon? tror det är ganska vanligt att flickor är lite pojkiga när de är små.jag skulle nog inte heller tvinga min dotter att ha kjol och klänning om hon hellre går i shorts.
  Hon är snart 5 och har hållit på sen hon var ca 2 år.
  Skönt att höra att man har endel med sig
  Det var en dagis fröken som tyckte att vi skulle göra henne mer flickig för hennes skull, hon sa att barnen visste inte vart de hade henne, hon var för pojkig för flickorna och pojkarna viste ju att hon var en flicka så då kunde det bli svårt för henne i gruppen sa fröken
 • AnneSo­phie
  Visa endast
  Tis 22 maj 2007 16:14 #7
  imperia72 skrev 2007-05-22 16:10:35 följande:
  Hon är snart 5 och har hållit på sen hon var ca 2 år.Skönt att höra att man har endel med sig Det var en dagis fröken som tyckte att vi skulle göra henne mer flickig för hennes skull, hon sa att barnen visste inte vart de hade henne, hon var för pojkig för flickorna och pojkarna viste ju att hon var en flicka så då kunde det bli svårt för henne i gruppen sa fröken
  Ha ha ha ha...ja jösses. Så en förskolepedagog (utbildad sådan?!!) tycker att man ska tvinga ett barn att bli något som som kanske inte trivs med bara för att förskolepedagogen inte vet hur hon/dom ska hantera situationen?
  Är det inte lite sorgligt ändå?

  Trivs din lilla tjej med sig själv? Verkar hon glad?
  --> Patrik, nu räknar vi ner... (10 dagar)
 • imperi­a72
  Visa endast
  Tis 22 maj 2007 16:32 #8

  Hon är en jätte glad och trygg tjej och har många kommpisar så jag fattar inte vartifrån den dagispersonal som faktiskt är förskolelärare fick att hon skulle kunna få problem med vänner.

 • AnneSo­phie
  Visa endast
  Tis 22 maj 2007 16:35 #9
  imperia72 skrev 2007-05-22 16:32:18 följande:
  Hon är en jätte glad och trygg tjej och har många kommpisar så jag fattar inte vartifrån den dagispersonal som faktiskt är förskolelärare fick att hon skulle kunna få problem med vänner.

  Exakt.
  Så...om din dotter mår bra och har kompisar så kanske detta är något att bara rycka på axlarna åt.
  Kanske är det så att det är dagisfrökens egna fördomar som skiner igenom?


  --> Patrik, nu räknar vi ner... (10 dagar)
 • Tis 22 maj 2007 16:40 #10

  Låt din dotter va den hon är...
  Jag lekte mest med killar och gick i "killkläder" (vad nu det är?) hela min uppväxt och det går ingen nöd på mig... Tycker till och med att det har varit en fördel i vissa sammanhang sen jag började jobba... Är nog lite tuffare att ta för mig och säga min åsikt än vad många tjejer är..

 • imperi­a72
  Visa endast
  Tis 22 maj 2007 16:40 #11

  Ja det är sant förstås, du kommer med kloka råd som vanligt
  Jag vet ju igentligen att vi gör rätt men det är så svårt när det är flera som påpekar att vi kanske skulle göra på nåt annat sätt.
  Vi får ofta höra att det är konstigt att hon som är så liten får bestämma vilka kläder hon ska ha, men det ända som hon får bestämma är att hon slipper kläder som är jätte flickiga för vi ser att hon faktiskt inte mår bra i det, hon blir ledsen och känner sig ut tittad och varför ska vi då tvinga henne till det?
  Nej jag önskar folk tyckte mer som er och oss skulle vara lättare för henne då

 • AnneSo­phie
  Visa endast
  Tis 22 maj 2007 16:43 #12
  katt tass skrev 2007-05-22 16:40:24 följande:
  Låt din dotter va den hon är...Jag lekte mest med killar och gick i "killkläder" (vad nu det är?) hela min uppväxt och det går ingen nöd på mig... Tycker till och med att det har varit en fördel i vissa sammanhang sen jag började jobba... Är nog lite tuffare att ta för mig och säga min åsikt än vad många tjejer är..
  Håller med!
  Stämmer bra på mig också!
  --> Patrik, nu räknar vi ner... (10 dagar)
 • aliens­tar
  Visa endast
  Ons 23 maj 2007 12:52 #13

  Hallå!!! Skulle en femåring inte få välja sina egna kläder!!??!! Urs vad är det för folk??? Min snart treåriga tjej får ju för tusan välja själv vad hon vill ha på sig!! JAg tycker att det bara är bra att det ska bli självständiga!

 • Maddis­84
  Visa endast
  Ons 23 maj 2007 15:22 #14

  Min Sambos kusin har varit pojk-flicka sen hon började gå...har två äldre bröder
  och ville klä sej som dom alltid! Hennes mamma försökte ta på henne klänning och
  andra tjejkläder eftersom hon då var enda tjejen i släkten...men förgäves!

   Nu är hon snart 14 och skulle aldrig visa sej i dom kläderna

  Så mitt råd är att låta henne ha det hon tycker är fint


  Mamma till Natalie och Julia
 • Mån 3 maj 08:03 #15 -1

  Hej! Imperia72 här, hittade just den här tråden ifrån mitt förra nick här ????

  I dag är den då flickan 19 år och lever fullt ut som kille sedan många år nu ????

  Hans utredning började redan när han var 8 år och han fick diagnosen transgender som 12-åring.

  Han fick tidigt hjälp med stophormoner, sen när han var 13 fick han testosteron, opererade bort brösten när han var 14 år.

  Han har alltid mått väldigt bra och haft en grymt bra självkänsla, han visste ju extremt tidigt att han var en kille och inte en tjej.

  Han tränar massor, boxning och styrketräning, har en jätte fin flickvän sedan snart ett år ??

  Tänkte bara uppdatera dels för att tacka för era fina råd sen för att jag hoppas nån läser det här och inser att barn kan veta väldigt tidigt och man måste lyssna på dem om de ska få chansen att växa upp till lyckliga vuxna.

 • Mån 3 maj 08:19 #16

  Jag tror inte att barnet själv tänker i termer av att hon är som en kille. Det är ju en tolkning som DU och andra vuxna gör.

  Jag tror att hon helt enkelt vill vara ett BARN. Och nu råkar hon föredra roliga lekar framför tråkiga, bekväma kläder framför obekväma osv. Inget konstigt med det.

 • Mån 3 maj 08:42 #17 -1
  korngryn skrev 2021-05-03 08:19:08 följande:

  Jag tror inte att barnet själv tänker i termer av att hon är som en kille. Det är ju en tolkning som DU och andra vuxna gör.

  Jag tror att hon helt enkelt vill vara ett BARN. Och nu råkar hon föredra roliga lekar framför tråkiga, bekväma kläder framför obekväma osv. Inget konstigt med det.


  Vet du jag är helt övertygad om att du har fel ???? mitt barn började kalla sig själv för han och pojke redan när han började prata om ett åring, vindkraftsfrågan gott åt det och trodde han hade lärt sig fel.

  I dag är han alltså 19 år och som du ser i TS har han alltid vetat att han är en kille.

  Vi har inte uppmuntrat det då vi inte ens visste att det fanns något som hette transgender då. Vi sa hela tiden att han är en flicka och försökte hålla honom könsneutral först, men han visste vad han ville och vilka kläder han ville ha.

  Som 8 åring fick han klicka av sig håret, då grät han och sa att det var den bästa dagen i hans liv.

  Så om din tes stämmer så borde han inte ha känt det så starkt då vi aldrig har brytt oss om han är pojke eller flicka, han fick alltid vara den han är och är alskad just pga det.
 • Mån 3 maj 10:11 #18

  Inte alla pojkflickor vill byta kön när de blir vuxna. Jag tror att de allra flesta inte vill göra det. Jag var själv en sån pojkflicka. Det handlar om intressen, och om temperament. Och även om personlig smak. Jag gillade inte klänningar och kjolar, jag skulle bara ha på mig byxor. Det fick jag iofs inte - kanske om jag hade fått göra det som barn skulle jag kunna vara mer avslappnad med det som vuxen. Jag avskyr fortfarande kjolar och klänningar. Se henne som individ istället! 

 • Mån 3 maj 10:16 #19
  AndreaBD skrev 2021-05-03 10:11:04 följande:

  Inte alla pojkflickor vill byta kön när de blir vuxna. Jag tror att de allra flesta inte vill göra det. Jag var själv en sån pojkflicka. Det handlar om intressen, och om temperament. Och även om personlig smak. Jag gillade inte klänningar och kjolar, jag skulle bara ha på mig byxor. Det fick jag iofs inte - kanske om jag hade fått göra det som barn skulle jag kunna vara mer avslappnad med det som vuxen. Jag avskyr fortfarande kjolar och klänningar. Se henne som individ istället! 


  Det är en gammal tråd och tjejen som det handlar om i den är i dag en 19 årig man, han visste redan när han var ett år att han var en grabb ????

  Nej är extremt få som sen blir killar men ibland vet man bara att här har nått blivit lite fel????
 • Mån 3 maj 10:34 #20
  korngryn skrev 2021-05-03 08:19:08 följande: #16

  Jag tror inte att barnet själv tänker i termer av att hon är som en kille. Det är ju en tolkning som DU och andra vuxna gör.

  Jag tror att hon helt enkelt vill vara ett BARN. Och nu råkar hon föredra roliga lekar framför tråkiga, bekväma kläder framför obekväma osv. Inget konstigt med det.


  Att könsidentiteten inte stämmer med kroppen är något som barn (oftast pojkar) fattat själva mellan 2-4., det är barnen som berättat för vuxna och inte tvärt som när en lärare övertygade pojkflickan max 10 år att hon är trans efter att ha läst en bok om det eller late onset gender dysphoria som är en konsekvens av genusflummet.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll