• sky1208

    *Sitter och våndas varje vecka över matsedeln.

    jag tycker det finns ett bra utbut av fryst mat i kyldisken i sverige och jag hoppas att uttnyjtta detta.

    min bidrag.. :)
    fryst kebabkött - steka de med lite olja/smör, salta och peppar.
    pita bröd går att kopa, annars använda tunnbröd.
    sedan kan man ha grönsaker/sallad som tunskivad lökringar, tomat, gurka, isbergsallad, majs, oliver..
    sås - grädfil/yogurt/creme fraiche. blanda med Knorrs vitlöks dressing.

    på en tunnbröd, lägg några skivor kött, grönsaker, och toppa med sås. rulla upp det och servera/ät.

    lätt, kort och gott

  • sky1208

    har du tänkt med lite asiatisk snabb mat?

    overblivna ris från gårdagen brukar jag ha i kylskåp att kyla ner den.

    steka lite vitlök och chilifrukt( om man vill) i lite olja. lägg in strimlad kött, typ kyckling filé/fläsk/köttfärs. steka till de är kokt. sedan kan man lägga in Findus fryst wok grönsaker. häll i en buljong tärning. steka. nu kan man lägga i riset och om man vill, lite soya också. salta och pepprat, om det behövs.

    voila!

  • sky1208

    Tacofisk

    600 g fiskfilé, t ex torsk
    1 tsk salt
    2 1/2 dl Kelda mellangrädde
    1/2 dl tacosås, medium eller hot
    2 dl Gratella texmexost
    15-20 tortillachips

    Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, tacosås och ost. Häll över fisken. Krossa chipsen och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller ris. Tips Servera med en extra klick hot tacosås.

    det tog knappt 3 minut att fixa och maten var klar efter 30 min!

Svar på tråden *Sitter och våndas varje vecka över matsedeln.