Jag ska lägga in mitt recept på piroger här:
smördegsplattor(så många man vill ha)
Fetaost 1-1,5 bit. Köp fetaost i konservburk(mycket billigare i längden) .
1-1,5 dl naturell yoghurt
1 ägg
Om man vill kan man lägga i en nypa salt(beror på smaken)
Tag ut smördegsplattorna direkt frå frysen, låt dem tina (men ej fullt ut för då blir det svårt när man ska vika dem)
Blanda ihop ägg, yoghurt och fetaost.
Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och lägg ut smördegsplattorna där. Smörj alla med varmt vatten.
Lägg på ca en matsked av blandningen i mitten på alla smördegsplatorna.
Vik dem från hörna till hörna så att dem får formen av en trekant. Använd en gaffel till att göra reflser längs kanterna så att dem får en fint utseende och så att dem sitter fast lägs katerna.
Smörj på matolja på alla sedan in i ungnen på 200-225 grader.
Tag ut dem när pirogerna har fått en guldbrun färg.
Dessa piroger är goda att äta med en soppa till lunch.
Recept på soppa:
Tag 1 liter vatten i en kastrull.
Lägg i 1 grönskasbuljong, 1dl frysta sommargrönsaker och 1 tsk vegeta. Låt koka upp och koka under en stund tills grönsakerna blir mjuka.
Lägg sedan i pasta(pasta avsed för soppa) och låt det koka 4 minuter. Sedan är det klart
En annan soppa:
400g nötfärs
1 köttbuljong
paprikakrydda
Vegeta
pasta för soppa.
stek köttet häll sedan i ca 1,5 liter vatten, krydda och låt koka upp.
Lägg i pasta och låt det koka i 4 minuter. KLART 