• jordgubbssaft

    Kall marinerad fläskfile!!!

    Vi ska ha gäster nu på Sverigesnationaldag:) och tänkte bjuda på potatisgratäng med kall fläskfile....det enda problemet nu är att jag inte har en aning om hur man till lagar fläskfilen...finns det någon som har ett gott recept att skänka mig så vore det toppen:)

  • Svar på tråden Kall marinerad fläskfile!!!
  • FruGustavsson

    600 g fläskfilé
    1 msk salt
    1/2 tsk svartpeppar
    1/2 tsk finstött rosmarin

    marinad:
    2 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1/2 dl vinäger
    2 msk vatten
    1 dl olivolja
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 dl finhackat kryddgrönt (Rosmarin, timjan, Basilika, (ev lite Citronmeliss, körvel))

    Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna.
    Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten.

  • Shakespear

    Vilken vinäger brukar du använda?

    Finns det inte ett recept med kapris? Har du det, eller kanske någon annan?

    Det är så gött med marinerad fläskfilé!!!

  • jordgubbssaft

    tackar för svaret!!finns det fler varianter kanske?

  • Nalle Puh73

    Kallt Vitlökskött.

    1Kg fläskfile Helstek filen utan kryddor. Låt kallna i folie och skär sedan i tunna skivor.
    Lägg i marinaden minst 2 timmar.

    Marinad:
    5 msk matolja
    5msk soja
    5 pressade vitlöksklyftor
    2,5 tsk Svart peppar
    2,5 tsk Grillkrydda
    Hackad gräslök efter smak.

    Jättegott om man gillar vitlök. Enklet att göra då man kan gör filen klar tidigare och sätta i frysen. Sen är det bara att ta upp och tina och lägga i marinaden när man ska äta den


    ♥William, kärleken i mitt liv♥. William 07/05-05
  • Johanninen

    Ett litet tips är att marinera i whisky och apelsinjuice... det passar suveränt till fläskfilé!

  • ametist

    Jag har ett superenkelt och dundergott recept!

    Till 2 personer
    ca 500 g Fläskfilé
    Salta och peppra fläskfilén. Bryn i stekpanna och stek sedan i ugn, 200 grader i 30 min.
    Låt kallna och skiva fläskfilén.

    Marinad:
    1 påse Knorr Fransk Dressingmix
    2 msk vatten
    1 msk olja

    Häll över marinaden över det skivade köttet och låt ligga ett par timmar eller över en natt.

    Smaklig spis!

Svar på tråden Kall marinerad fläskfile!!!