• Mint

    Hjälp mig steka lax!

    Jag har lovat att steka en bit djupfryst lax (den är rosa, kanske 1,5 cm tjock och 5*10 cm i yta). Problemet är att jag är vegetarian och aldrig så mycket som tillagat någon sorts fisk alls. Trots detta ser jag mig som en jävel på matlagning, så det ska nog gå utan problem detta.

    Jag har: en bit lax
    panna med fett på smältning
    allsköns kryddor.

    Led mig!!

  • Svar på tråden Hjälp mig steka lax!
  • Mint

    Nej hörreni...

    Lite vit har den blivit på ena sidan. Hur lång tid brukar det ta? När ska jag krydda? Vitpeppar, salt, vad mer?

  • Anna Conda

    Den är klar när köttet delar sig lätt,och har blivit fast i konsistensen. Prova att dela lite försiktigt med en gaffel så ser du.

  • Anna Conda

    Behövs nog inga felr kryddor,lite citronsaft vid servering. Hur går det nu då?

  • Mint

    Det ser ganska fint ut! Den är nog klar alldeles snart. Skall krydda..

  • Anna Conda

    Härligt! Blir lite avis,äääälskar lax

  • Mint

    Den är typ jämnt ljust gammelrosa rakt igenom. Ska den se ut så när den är klar?

    Haha, så kul det här känns...

  • Anna Conda

    Yepp,låter bra det där. Så länge den liksom delar sig fint så är den klar.Får den vara för länge blir den torr. Den är nog färdig tror jag!

  • Mint

    Tack så hemskt mycket! Nu återstår att se om "offret" blir nöjd. Känns lite knasigt att laga mat som jag inte kan provsmaka men lite kul att plötsligt vara en nybörjare i köket igen.

  • Tigertofflan

    Annars är det väldigt lätt att göra lax i ugnen, från fryst till klar på ca 20-25 minuter.

    Hoppas offret blev nöjt

  • Mint

    Kan ju meddela att offret blev nöjt... i varje fall påstod han det. Tack igen!

Svar på tråden Hjälp mig steka lax!