• suzzi66

    Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!

    Jag bara trillade in på den här tråden i undran vad GBH var och nu undrar jag om det kan vara GBH jag hade när jag var gravid?

    Jag hade massor av sammandragningar när jag väntade vår son. De fann att jag hade urinvägsinfektion som hela tiden kom tillbaka. Vi fick åka till sjukhuset ett antal gånger för att få tabletter mot sammandragningarna. Blev behandlad med Furudantin (osäker på stavningen).

    När jag till slut födde så blev vår son smittad på vägen ut och blev sjuk några timmar efter födseln. De hittade Streptocock b i örongångarna. Han fick ligga på neonatal med pencellin ca en vecka. Två veckor fick han ansiktsförlamning på ena sidan. Vi ifrågasatte varför de inte hade satt in pecellin i samband med födseln med fick till svar att de inte använde sånt i onödan för resistensfaktorn. Men att med facit i hand så medgav de att de skulle kanske ha gjort det. Ingen har nämnt GBH för oss.

    Susanne


    I drömmar och kärlek är ingenting omöjligt !!!
  • suzzi66
    Ocean WoW:
    Tack för ditt svar!

    Det är såå märkligt att det inte finns några riktlinjer eller att många inte vet vad det är. Ingen sa något annat än att jag hade smittat honom med min UVI. Kanske de inte visste eller de kanske visste och tyckte att de inte behövde informera mig. Vet inte om det hade ändrat något ändå. Är det speciell pencellin till GBS?

    Susanne
    I drömmar och kärlek är ingenting omöjligt !!!
Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!