• Hoppet­ussan
  Äldre 19 jun 11:39
  9115 visningar
  14 svar
  14
  9115

  Tamråtta-hjälp!

  Hej

  Vi får hem vår lilla tamråtta idag, en hona och jag är så himla rädd. Tänk om hon bits??
  Ni som är vana vid råttor. Hur ska jag göra för att sätta henne i buren? Kan man ta försiktigt i henne eller är risken att jag blir biten? Vet att tamråttor kan bli underbara men innan de är tama?
  Hjälp mig någon

 • Svar på tråden Tamråtta-hjälp!
 • Hoppet­ussan
  Äldre 19 jun 11:59
  #2

  men du tror inte att hon bits? Jag har ALDRIG haft en råtta förut!

 • Hoppet­ussan
  Äldre 19 jun 12:14
  #5

  Jag blir såååå arg. Vi frågade i djuraffären om råttan kan bo själv. OJA sa dem de trivs utmärkt ensamma vilket jag nu ser när man läser överallt att de SKA VARA MINST TVÅ!
  Vi kommer snarast att köpa en råtta till (hona till henne)men varför säger de sååå? Det är faktiskt inte klokt;-(

 • Hoppet­ussan
  Äldre 19 jun 12:19
  #7

  Jag kommer ringa dom under dagen och fråga hur de kan säga något sådant! Hamstrar vet jag trivs ensamma. Marsvin ska VARA MINST TVÅ likaså kaniner egentligen tror jag men de sa till mig att tamråttor är att jämföra med hamstrarna;-(

 • Hoppet­ussan
  Äldre 19 jun 12:22
  #9

  jag lovar!!!

 • Hoppet­ussan
  Äldre 19 jun 13:41
  #11

  Hej

  Nu har hon kommit hem och sitter i sin bur! Hon kommer få en kompis till helgen har vi sagt. Har gett djuraffären vad de tåler!!!!!!!!! Blir arg på sånt.
  Nu måste ni hjälpa mig! Jag är sååå rädd för henne! Hon är så himla söt! Jag trodde att jag skulle tycka svansen var lite så där MEN INGENTING ALLS!! Den är ju inte alls hemsk! Har klappat henne lite men jag tänker oj nu hoppar hon snart fram och hugger mig!! Hon nosar mycket på mig och verkar nyfiken. Hon kommer fram till gallret men jag vågar ej ta fram handen om hon ska bita??? Jag har haft marsvin coh kanin men detta är så okänt för mig! Vet bara att de kan bli helt underbara och jag tycker de är så himla söta.
  Brukar de bitas tror ni??? Kan man hålla henne någon gång i framtiden och gosa?

 • Hoppet­ussan
  Äldre 19 jun 17:31
  #13

  JAG HAR HÅLLT RÅTTAN!!! hon är urmysig. Sitter under hakan och myser. Kan klappa henne hur som. Hon går ju runt på mig och så lite vild är hon men hon verkar inte vilja bita mig!! bara nosar och gosa! men hon luktar väldigt konstig!! luktar nästan som stearin. Ska de lukta så?

Svar på tråden Tamråtta-hjälp!
Logga in
Bli medlem