• Albu

    Vi som är gifta/förlovade/tillsammans med kosovoalbaner :-D (tråd nr 2)

    Hello.

    Jassa nu är vi inne pa trad nummer 2.

    Jeta: Jag har med städat hela lgh idag , fast putsat fönster har ja inte hunnit. Blev lite arg pa min man för han hade inte alls lsut att hjälpa till.

    Var nyss och sola solarium, haha, far fuska lite Lite brun blev jag allt.

    Biba: Vad kul att aka till Indien!! Skulle med vilja aka iväg och bara resa!

    Själv ska jag senare iväg pa SUMMER night party..

    Hade bra allihopa!

  • Albu

    Hej!

    Hur har ni det allihopa nu under midsommar? har ni firat nagot?
    Själv har vi underbart väder idag!

    Micorazon: Kul med en makeover och vad duktig du är som gatt ner 9kg!!! Jag ska med klippa och färga haret men väntar lite , ska göra de innan semestern.
    Har du solat idag? Tänkte med sticka iväg senare ikväll

    Ang, hur man delar uppgifterna i hemmet. Da vi bada jobbar heltid är det klart att bada ska hjälpa till. Jag kan verkligen inte göra allt själv.Igar hade han ju inte lust att städa men han tvättade kläder iaf..Men de e ju inte sa jobbigt , det är därför han gärna tvättar ( det är ju tvättmaskinen som tvättar, haha) Vi brukar storstäda en gang i veckan, mat slipper vi laga vi äter pa jobbet sa de blir bara helger men da brukar vi för det mesta käka ute eller köpa pizza osv..
    Allt som har med bilen att göra brukar min man göra själv, är glad att jag slipper, hehe.

    Jag har en fraga till er som barn?
    Ar det verkligen sa att när man far barn sa har man även mer problem?? Som tex, att mannen gör mindre och frun far göra allt, passa barnen, städa hemmet, mannen är ute oftare medans frun sitter hemma med barnen??

    Här i Schweiz är det manga som skiljer sig och är skilda sa fort det kommit barn in i bilden. 50% är skilda här..

    Nu ska jag dra ut och njuta av solen,

    Ha en bra dag!!

    Kramar

  • Albu

    Hej pa er!

    Igar när jag kom hem efter att ha varit ute hela dagen sa ser jag att jag bränt mig pa ryggen och pa näsan..Idag gör det fort lite ont, men de kliar mest..Far ju skylla mig själv

    Det där med begravning vet jag faktiskt inget alls om och har aldrig upplevt en själv, men ja ska ta och fraga min svägerska för hon kan allt om vara traditioner..

    Ang. bröllop sa var det sa tidigare att man delade upp männen och kvinnorna, men idag är det inte alls sa, sen beror det pa hur mannens familj är om dem är moderna osv..

    Jag hade min fest med min släkt i tetovo pa dagen , sen kom ju min man med släkt och hämtade mig. Vi akte vidare till Struga hem till min man där vi dansa lite. Senare pa kvällen vart ju stora festen och där hade jag min släkt som var hos mig pa dagen, kom ju alla pa kvällen med.

    Ska käka lite nu,

    Hej sa länge

  • Albu

    Min svägerskas syster ska gifta sig nu till sommarn, men da de hennes farmor och farfar nyligen gatt bort sa kommer de inte ha nagon direkt" fest" pa deras sida, men sen hos mannen sa gör ju de va de vill där..

    Hos oss sörjer de ju ganska länge när nagon gatt bort, de visar det genom att ha mörka kläder pa sig och inte sminka sig osv..Vet inte heller varför just mörka kläder, men helsvart far man inte ha. Min mans släkt är väldigt traditionella.

    Som igar tex, var vi ju och bada hela dagen, Jag, svägerskan, mannens kusin och äldsta nusen dem har..Det blev bara snack om traditioner, albaner m.m. De är ju sanna att de respekterar männen och det är mannen som bestämmmer men hos oss är det ju inte sa. Vilket manga albaner har svart att första, att frun oxa har nagot att säga..hehe, GIRLPOWER

    NU ska vi ut och shoppa lite, har varit lediga i tre dagar nu, men imorn är det jobb som gäller.

    Ni som aker ner till Kosovo och Makedonien, ni är mer än välkommna att kika förbi hemma hos oss

  • Albu

    Albu -84, Dals-Ed, Zürich.
    Jag är från Tetovo och mannen från Struga i Makedonien.

  • Albu

    Hej
    Precis kommit hem, var ute lite.

    Shqiperi82: Zürich ligger i Schweiz, det beror vilket väg ni tar när ni aker ner till Kosovo, Om ni aker via Italien sa kör ni förbi här

  • Albu

    Hej pa er allihopa.

    Har precis kommit hem fran jobbet, vi hade det ganska lungt pa jobbet, men jag längtar redan till nästa helg, ska bli fint väder här.

    Anja04: Omgivningen här har vant sig att jag är som jag är, för jag har alltid varit ärlig och alltid sagt min mening sen första dagen jag kom hit.. Visst var det svart för mina svärföräldrar i början , men idag har de accepterat att vi lever "vart liv" och lägger sig inte i lika mkt lägnre.

    Det är väldigt manga kvinnor i min mans släkt som har förändrat pa sig. Det var ingen av dem som jobbade innan jag kom , men nu har alla skaffat sig jobb. Samma när det gäller kläder, jag har alltid gillat att ha jeans, medans de andra alltid haft langa klänningar som "nuse". Vi var ju och bada i söndags och de andra fruarna diskuterade klänningar och vad de skulle köpa att ha som nuse osv, nu när de aker pa semester.

    Shqiperi82: Vi kommer nog bo kvar ett bra tag Min man kan inte svenska, han kan alla svärord, haha..de e ju inte sa konstigt. Men han förstar lite när man pratar svenska..

    Jeta: Jag köpte en jättesnygg svart sommarklänning pa rea..hehe=)
    Har du hittat nat kul?? Har sett lite mera saker jag vill köpa innan vi aker pa semester..Har du förberett allt inför Artis födelsedag??

  • Albu

    Shqiperi 82: Kom pa en sak. Jo när vi brukar aka till Sverige pa besök sa brukar jag alltid säga ord pa albanska sa ska min man översätta pa svenska och alltid när vi kommer till qika=flicka och han ska säga de pa svenska, brukar han alltid tänka till sa han inte ska säga nagot dumt, haha och detta tycker jag är jättekul

    En annan sak, i början när vi precis blivit tillsammans sa ringer han hem till oss i Sverige och min mamma svarar, min man tror det är jag och säger "Hey Baby" ..hahah, da svarar min mamma tillbaks " detta är Albulenas mamma.."" hahahah

  • Albu

    Har nu lagt in bild pa klänningen!

    Jeta: jag visste inte ens om att de va han som ringde da

Svar på tråden Vi som är gifta/förlovade/tillsammans med kosovoalbaner :-D (tråd nr 2)