Inlägg från: hej hopp fallera |Visa alla inlägg
  • hej hopp fallera

    Tråden fyller 2 år (Kristna se hit del 9)

    Tack för nya tråden Mamba!

    Skall passa på och berätta om lite bönesvar med detsamma. Någon kanske minns att jag för ett par veckor sedan bad om förbön bl.a. angående strul med tjänstledighet. Min chef gick med på att bevilja ett års ledighet ifall en behörig vikarie hittas.
    Bönesvar 1: Nu har jag hittat en som passar perfekt. I morgon får vi veta om hon får jobbet. Hon har ett jobb från tidigare men vill hellre ha detta. Tack Gud!

    Bönesvar 2: Jag skickade in arbetsansökan till två ställen, på båda ställena ville de anställa mig direkt. Jag valde det som jag redan från början känt att var "mitt". Så Gud fixade jobb åt mig!

    Bönesvar 3: Vi pratade med maken om att ifall vi far vill vi ha en bra hyreslägenhet, gärna med balkong, diskmaskin och bilplats. Det fick vi och egen bastu till på köpet!!! (Bor ju i Finland... )Wow vilken mäktig Gud vi har!

    Nu väntar vi bara på det fjärde bönesvaret: att få vår ena bil såld.

    Det är helt otroligt att se hur konkret Gud hjälper ibland! Han är med också i praktiska saker. Så vi ska fortsätta be för varandra!

  • hej hopp fallera

    Karttu - ber för dig! Ber att förlossningen ska komma igång, och att du skall kunna slappna av nu. Att du skall kunna fokusera på andra tankar än de negativa som gör dig ledsen och arg.

    Rullatullta - bra jobbat!
    Tänkte du på fisken som många kristna använder, typ den som Betania har i sin presbild? Det är en symbol som hänger med från tiden då de första kristna förföljdes. För att känna igen varandra ritade man en fisk i sanden. Också i katakomberna ritades fiskar på väggarna.
    På grekiska heter fisk "ICHTYS" och det kan läsas som en förkortning av Iesous Christos Theou Yios Soter som betyder Jesus Kristus, Guds Son, Frälsare.
    Att använda fisken som symbol visade alltå vem man trodde på.

    HKL - lycka till!

  • hej hopp fallera

    God cares - usch vad obehagligt! Ber för dig.

    O Hanna O - Torde vara samma melodi som vaggsången Nu i ro slumra in. Annars samma text men början är olika. Melodin är skriven av Johannes Brahms. Även kallad Brahms vaggvisa.

    ingeb.org/Lieder/gutenabg.html här kan du lyssna, försök att inte låta "brölandet" störa - melodin finns nog där. Annars tror jag att Carola har den på sin skiva Sov på min arm.

  • hej hopp fallera

    Ja, tryck på "melodie" framför Johannes Brahms så kan du lyssna till den.

  • hej hopp fallera

    Betania - hoppas ni får en skön "semester"!

    Jag kan berätta att Karttu fick en pojke i morse. Det hela gick ganska snabbt sen det väl kom igång.

  • hej hopp fallera

    För Gud är inget omöjligt, än en gång ser vi det! Underbart orzia!

  • hej hopp fallera

    Lillan1972 - välkommen hit! Bara att hänga på!

    Bubbas - ber för familjen du skrev om.

  • hej hopp fallera

    Lillan - Michael W Smith har gett ut två (i mitt tycke) kanonbra cd:n med lovsånger på engelska. Worship heter den första och Worship again heter den andra. Jag har en hel del Hillsong-skivor också, men ibland tycker jag att de blir liksom lite för mycket. Jag orkar inte med allt komp.

    Det finns ju en massa bra svenska lovsångsskivor också. Det beror lite på vad du söker. På skivorna Ropa till Gud, Smaka och se, Tid att tillbe och Högst av allt finns många av lovsångerna som sjungs över hela världen översatta till svenska.

  • hej hopp fallera

    Mamba - åh vad spännande! Är det ett tillsvidarejobb eller är det tidsbundet? Ber att allt det praktiska ordnas.

    ica - jag ber att Gud sätter en så stark längtan efter ett barn att det överskuggar all din rädsla om och när tiden är mogen för det.

    Yael - du är HELT UNDERBAR, bara så du vet! Jättefint har du skrivit din livshistoria på hemsidan. Och jag upplever att du är en stöttepelare här i tråden. Jag tror helt klart att du har en uppgift vid datorn, vilket du ju också skrev. Fortsätt vännen, fortsätt!

  • hej hopp fallera

    Karttu - ja, få se! Spännande! Hoppas ni är nöjda med det ni ser!

  • hej hopp fallera

    Hej alla i tråden! Har inte hunnit läsa ikapp, vi har haft fullt upp med flytten. Vi sov första natten på nya stället i förrgår. Vi är såå nöjda med vår nya lägenhet. Tack Gud för det!
    Nu är vi "hemma" igen och bor i svärföräldrarnas stuga. Vår tidigare lägenhet skall tömmas på allt som vi inte tar med oss, plus att det skall städas naturligtvis, så här finns nog att göra några dagar än.

    Skall läsa igenom alla inlägg nu och be för dem som behöver det. Må väl!

  • hej hopp fallera

    ica - Grattis till jobbet! Lycka till!

    orzia - ber för dig

    rullta - ber också för ert bröllop och allt som behöver ordnas ekonomiskt och praktiskt

Svar på tråden Tråden fyller 2 år (Kristna se hit del 9)