Inlägg från: Jomppelina |Visa alla inlägg
  • Jomppelina

    Vi som gillar retro inredning, kläder och detaljer!

    Wow tänk vilka fester församlingen kunde ha, där höjdpunkten var de personer som skall sona sitt straff; dumstrutkalkonkackelettbensdansen kan vi kalla den... och så har vi betalt inträde på torgen runt om i sverige; vi får nog kontakta Bert Karlsson så hittar han nog någon som kan skapa den speciella låten som denna tillställning kräver... det får ju bli lite tempoväxlingar men så skall det gå snabbare och snabbare och snabbare i slutet, allt för att plåga så mkt som möjligt. *dadadadaDAM, dadadadadadaDAM... datamtar för mig själv*

  • Jomppelina

    jaaa, det måste ju finnas olika straffskalor, allt ifrån att behöva straffas korta tillfällen, eller hemma i vardagsrummet under videoinspelning som skickas till föreningen som bildbevis, att få vara med under många år till att behöva bära den till vardags; allt från vanlig promenadtakt till ständigt hoppandes på ett ben... livstid innebär förstås... livstid!

  • Jomppelina
    Minne79 skrev 2007-07-16 23:36:36 följande:
    BWOkej, det låter som att du hade dina skäl och du slipper dumstruten för den här gången !
    Nja... nu skall vi inte överila oss och fatta domslut utan eftertanke *asg, blinkar till BW*.

    Måste ju förstå fråga, vad var det för tapet och vilken årsmodell ungefär??
  • Jomppelina
    tushita skrev 2007-07-17 10:08:28 följande:
    Jag ringer Bert på studs!!!!
    Härligt; du kan väl kolla med honom vilka förslag han har på vilka som skall framföra. Jag tror ju att kadesh kadeng, bröderna djup eller metallica hade kunnat göra det väl, men han har kanske någon ny stjärna på väg upp att tipsa om ;) *asg*
  • Jomppelina
    Boothwalker skrev 2007-07-17 11:19:24 följande:
    Jomppe: Det var en grön tapet med nån sorts rutor i vitt. Ganska alldaglig men ändå rätt snygg. I bra skick definitivt nåt jag kan tänka mig men i det skicket... Vet inte vilken årsmodell men kanske 60-70?
    ;) skönt att höra att det var en vanligare traditionell tapet i alla fall!! *hoppas du förstår att jag skojjar förstås*
  • Jomppelina
    Boothwalker skrev 2007-07-17 11:26:14 följande:
    Jomppe: Jodå. Det fattar jag. Men jag gillade ändå de tapeterna och hade de varit i bra skick hade jag definitivt behållt dem =) (Inte för att det är mitt hus utan mina föräldrars men...)
    var det smårutor där rutorna först syntes på nära håll? Eller gick mönstret i ränder åt bägge håll så att det såg ut som rutor? Och när man går lite längre bak så smälter det nästan ihop till en enfärgad tapet?
  • Jomppelina

    Jag är inte heller så kunnig på göteborg, men har hört talas om bellevue marknad, och har insett att jag måste ta reda på mer om det. Hör ni något om vad det är så återge gärna!!

  • Jomppelina

    Åh, vilken natt jag har haft... har stooora påsar under ögonen, inte blev det många timmars sömn... men det har varit sååå häftigt och jag har mellan varven utbrustit både det ena och det andra väldigt upphetsat. *asg*.

    Tja, ni humrar som tror något får förstås skämmas nu, även om eventet begav sig i sänghalmen, så är det inte riktigt så att sambon fick dela min fröjd. *asg*.

    Kom över:
    en halv årgång från 1957
    och hela årgångar från 1958, 1960, 1961, 1962 och 1963 av allt i hemmet. Och jag har läst och bläddrat och läst och bläddrat.

    Asså, det här med fondväggar var hur stort som helst 1958, många av de mer mönstrade tapeterna från femtiotalet var just till fondväggar. Det stora då var att "spruta plastic på väggarna" eller måla och rolla i enfärgat. Väldigt enfärgade hem över lag på väggarna och vitt och ljust eller turkost och rosa.

    Femtiotalsbilderna var som att titta på vilken modern bild eller hem som helst. Det var inte mkt som skiljde.

    Mycket av det som går som femtiotal idag är i själva verket sextiotal. I sextiotalstidningarna kommer en hel del annonser från moderna string och deras nya lösningar för väggar/bokhyllor tex. Mycket av det vi uttalar är sjuttiotal hade jag sett tidigare attt det egentligen var sextiotal, men det verkar nästan designmässigt som det är under sextiotalet det mesta händer egentligen. Fram till mitten så är det då "femtiotals"-designen står sig och så sker någonting och det slår över till sjuttiotal under andra halvan.

    Det är sååå spännande att läsa gammal litteratur och gamla postorderkataloger etc. Har ni inte testat det innan så rekommenderas det å det varmaste. Men förbered er på en riktigt het natt utan sömn... *sss*

  • Jomppelina
    tushita skrev 2007-07-25 16:17:19 följande:
    Jomppe: Så går man och tror att man gillar 50- å 70-tal å så är det i själva verket 60tal man suktar efter! Kul! Var fick du tidningarna ifrån?
    Ja, många gånger är det så =0! Sen är det klart att plast och gult och brunt är mitten på sjuttiotal så det skriker, men det kom redan tidigare, och sexitiotalsplasten skäms inte för sig. Mera pop liksom!
    Tidningarna fanns med i loppislagret som jag har börjat att packa ner lite smått. Jublade högt när jag fann dessa i sina org samlingsmappar, eller vad jag skall kalla dem, väl organiserade... så de har varit väl älskade av någon. Och så fanns det förstås en hög med idéböcker från sjuttiotalet ochså. Men dessa har jag inte hunnit kika i ännu.
  • Jomppelina
    Boothwalker skrev 2007-07-25 20:47:01 följande:
    Alltså Tidningen heter "Det Bästa ur readers digest" och var tydligen en storsäljare på den tiden. Står på den att den såldes i ?? miljoner exemplar varje månad i ?? länder (minns inte exakta siffror)
    Jo, det bästa eller readers digest var en tidning som fanns i var mans hem. Mormor och morfar prenumererade i den och jag började nog läsa i den när jag var sådär fem-sex, från början så lästa morfar artiklarna högt, men eftersom jag kunde läsa själv så fick jag snart ägna mig åt den på egen hand. Under tonårsperioden gick jag igenom dem igen och det fanns det mesta i dessa. De hade även samlingsböcker, och jag minns bäst en bok som hette Bel Ria och sen kom även hajen i en sådan samlingsvolym. Var flera romaner i varje bok, så det gick att ägna många timmar åt dem. Undrar om jag inte har en låda stående i källaren just av samlingsromanerna, fast på danska.
Svar på tråden Vi som gillar retro inredning, kläder och detaljer!