• letw83

    Sytråden spinns vidare! Grön Färg =)

    korpan
    länken funkar inte. men jag har det om det är nr 3/07. Kan kolla imorgon. Är hos pojkvännen nu!

    fenurila
    jag kan rita av och skicka mönstret till dig, när jag kommer hem imorgon. vilken storlek vill du ha?

  • letw83

    muppsan
    vad exakt behöver du hjälp med?

    Jag sydde först på kantbanden räta mot räta, sen vek jag över och sydde med tvillingnål.

    Sen lägger man markeringarna som var på mönstret, mot varann. Spetsen ska alltså inte vara mot markeringen. Sen är det viktigt att du inte har klippt med sömsmån i halsringningen för då blir den för liten.

  • letw83
    Muppsan skrev 2007-07-09 14:45:52 följande:
    Så det är alltså bara att vika över sedan när man sytt fast banden? Jag tror jag tänkte mig att det skulle vara krångligare än vad det kanske är... Men syr jag fast fram och bakdelen med varandra innan? Ärmarna? Syr jag på dem innan jag kantar och syr fast kragen?Idag ska jag baske mig inte sy - hjärnan är inte påkopplad!
    Du viker över så att det som blir en kant på framsidan.
    Muddkant.gif såhär, fast sy på kanten, och så ska kanten på bodyns hals, vara jäms med vikningen. (min bild är inte riktigt rätt)
    Sen lägger du ihop axlarna mot varann, med markeringarna mot varann och bakstyckets flikar över framstyckets. Sen nålar du. Om du vill kan du nu sy en raksöm som håller fast detta. Sen nålar du fast ärmarna där dom ska vara. Sen syr du fast dom. Sen nålar du sömmen som är i ärmen och längs sidan och så syr du det. Sist syr du kantband nederst i bodyn. Om du vill ha kantband i ärmarna kan du sy fast dom innan du syr ärmsömmen.

    Hoppas du förstod min luddiga beskrivning
  • letw83

    inte är du dum. jag tjorvade på rätt länge med samma body. tror beskrivningen är  lite luddig. allmänt tycker jag ottobre inte är för nybörjare....=/

  • letw83

    ja jag ska ge mig på att sy ett par byxor med riktigt gylf för första gången, och när jag tittar på beskrivningen som ottobre har får jag minst sagt huvudbry, men det kanske klarnar när jag sitter där med bitarna.

  • letw83

    Sådär, nu är byxorna till tröjan färdig. Måste säga att det faktiskt är mitt mest avancerade projekt hittills, med dragkedja i gylfen, påsydd linning och bälteshällor. Men jag blev rikigt nöjd med dom=) Nu ska jag ge mig på att byta dragkedja i pojkvännens byxor innan han lämnar klagomål på leveranstiden HPIM4439.JPG

    HPIM4445.JPG

  • letw83
    Korpan skrev 2007-07-09 21:43:53 följande:
    det är måttet från armhålan till där den påsydda "kjolen" börjar, sen måttet på själva kjolen. Bredd och längd. Den är väl en "tub" som man syr på med lite rynkning eller dylikt? I storlek 74 tror jag det var..jo, 74.
    kjolen är 29* 48, och måttet mellan armhålan till kjolen är 2.8 cm.
  • letw83

    stora lilla J
    Tackar fast få inte det, jag har oxå varit nybörjare en gång i tiden. Du ska bara veta hur mina första plagg såg utGenerad

  • letw83

    Jag håller med där. Jag syr absolut inte bara för att det blir billigare, utan främst för att få sakerna som jag vill ha dem. Jag är ingen blå/rosa människa och då är det perfekt att sy själv. Om man inte vill köpa molo/katvig/osv för dyra pengar förståss

Svar på tråden Sytråden spinns vidare! Grön Färg =)