recept på risotto tack!
nån som har något gott? har aldrig lagat det innan så jag tänkte prova!
nån som har något gott? har aldrig lagat det innan så jag tänkte prova!
Om du köper zetas arbiori ris finns ett bra recept på baksidan av förpackningen. tror de flesta risotto-rissorter har recept på förpackningen.
Jag brukar smaksätta med saffran, hra även provat att blanda i chèvre istället för parmesanost, svamp i blir också gott.
Kan tyvärr inte receptet utantill utan brukar som sagt var följa det som står på förpackningen
okej. tack för tipset. nån mer som har förslag på smaksättningar?
Brukar alltid se till att jag har lite vitt vin (gärna en aning mer än vad receptet säger) att tillsätta i risotton.
Beror på vad du vill ha i din risotto...
Jag brukar göra det enkelt för mej. Koka ris tärna falukorv stek på falukorven. Blanda i lök ärtor majs paprika när riset är klart och sist korven rör om och ät med massor av ketchup
Jag brukar köra en väldigt enkel variant.
Koka ris
Stek falukorv i tärningar
Stek hotdogs i tärningar
Koka majs, ärtor, paprika
blanda med lite creme F.
Ät med ketchup!
eh... vi pratar nog inte om samma sak...
jag pratar inte om den märkliga rätt gjord på vanligt (torrt) ris, majs, ärter och korv och som serverades med konstig, söt tomatsås i skolan och som de hade mage att kalla risotto
jag menar riktig, krämig risotto gjord på rundkorningt ris av typ arborioris eller liknande. kokas långsamt under omrörning, tillsätt buljong och vin i omgångar och låt det koka in. slutligen tillsätt pramesanost.
kan som tidigare nämndes samsättas med bl a saffran, svamp, chèvre, skaldjur eller vad annars man anser lämpligt. Mycket gott!
inte samsättas, menar naturligtvis SMAKSÄTTAS
Med smörfräst bladspenat och stora räkor Och jag talar om samma krämiga variant som du gör prickig
Ja det var den krämiga jag menade. Inte skolmats varianten som mest var kinamix med ris och skinka i...
då var jag inte helt fel ute då!
visserligen tyckte jag inte att skolmatsvarianten var så illa, men att kalla det risotto - nä!!
om du fortfarande letar efter smaksättningförslag så är ju alltid ett tips att söka på google eller liknande
eller utgå bara från grunreceptet och tillsätt vad du tycker passar till
Jag älskar en god risotto! Fördelen är dessutom att beroende på vad du smaksätter med kan du servera den som ett tillbehör till kött/fisk eller servera den som en huvudrätt.
Saffransrisotto med ugnsstekt lax är en favorit här, chèvrerisotto (med eller utan kött) en annan. Likaså älskara jag svamprisotto
tyckte ni inte om risotton i skolan*förvånad*
vi brukade få hönsrisotto och den var sååå god, önskar att jag hade det receptet(kladdig var den och inte ett dugg torr)
Jag gör oftast bara en vanlig grundrisotto med (äkta) parmesan, matlagningsvin, kycklingbuljong, Arborioris och lite lök och olivolja. Det tar 20 minuter. Sen kan man förstås ha i lite mer ingredienser beroende på humör.
4 portioner:
2 scharlottenlökar, finhackade
ca 1 dl Olivolja Extra Vergine
3 dl Arborioris
ca 2 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
ca 1 liter varm kycklingbuljong
2 dl (60g) riven Parmigiano Reggiano
salt och nymalen svartpeppar
Det blev riktigt gott! Skulle haft i kantareller med de blev kvarglömda i skafferiet så det får bli nästa gång!
krämig färsrisotto
köttfärs.purjulök,paprika i olika färger
ris,creme fraiche.
koka ris beroende på hur många ni är.stek köttfärs, strimla purjulöken och paprika.häll i riset i grytan när riset är färdigkokt,och till sist creme fraiche.gott och enkelt oh krämigt.