• Svar på tråden Hur gör man "smal" skysås?
  • lata kocken Johanna

    kalv eller oxfond + vatten + maizena redning + smaksättning + ev lite brun farin

    ev blanka av på slutet med ngn tesked marg

  • Irres mamma

    Lite rödvin i e ju inte fel heller...

  • lata kocken Johanna

    ja om man vill göra en mer kaloririk så smälter man socker som grund sen häver man på tonvis med rödvin och låter koka ihop och avslutar med ganska rejält med smör...

  • Irres mamma

    En liten rödvinsskvätt tycker jag ändå är rätt så smalt. Hellre rödvinsskvätten än smörklicken för min del!

  • lata kocken Johanna

    det är därför jag skrivit ev framför - där väljer man ju själv, men en tsk på 3-5dl sås är inget jämfört med vad de flesta som äter "smalt" stoppar i sig i form av feta köttslag (de flesta tänker inte på att även tex magra korvar innehåller mängder med mättat fett), sk magra yoghurtar etc

    sen SKA man äta fett - men skippa det mättade och satsa på omättat och fleromättat!

Svar på tråden Hur gör man "smal" skysås?