Hur gör man "smal" skysås?
Gärna med rosmarin i?
Gärna med rosmarin i?
kalv eller oxfond + vatten + maizena redning + smaksättning + ev lite brun farin
ev blanka av på slutet med ngn tesked marg
Lite rödvin i e ju inte fel heller...
Är dessa den "smala" varianten?
ja om man vill göra en mer kaloririk så smälter man socker som grund sen häver man på tonvis med rödvin och låter koka ihop och avslutar med ganska rejält med smör...
En liten rödvinsskvätt tycker jag ändå är rätt så smalt. Hellre rödvinsskvätten än smörklicken för min del!
det är därför jag skrivit ev framför - där väljer man ju själv, men en tsk på 3-5dl sås är inget jämfört med vad de flesta som äter "smalt" stoppar i sig i form av feta köttslag (de flesta tänker inte på att även tex magra korvar innehåller mängder med mättat fett), sk magra yoghurtar etc
sen SKA man äta fett - men skippa det mättade och satsa på omättat och fleromättat!