• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • Anonym

    sara var det det sköterskan i denna tråd pratade om? sk darrningarna?
    vad sa dom på VC om det.

    hjärtssk - ja du är ju duktig med

     /gjorde en förbannad linssoppa med lök och grejer i nu, gillar det så mkt och tycker det är bra mat nu när jag användermin nya crosstrainer varje dag.

  • Shinna
    Anonym (HjärtSSK) skrev 2007-08-28 09:26:14 följande:
    Shinna: UKG vet jag inte vad du menar? menar du Ultraljud? ULPå EKG kan man se tecken på hjärtinfarkt men det tror jag inte att du haft. men om man har mcyket frekventa VES som man inte haft förut så brukar vi göra ett ultraljud för att se hur hjärtat mår. Om man kan hitta nån sjukdom som förklarar extraslagen. Har du fått göra det?med frekventa kan vi ju mena lite olika...men säg 10 per minut. Hur många hade du? vet du det?Sannispannisen: Om du kände av dina dunk dunk efter varandra på pulsen hade du förmodligen en SVT snutt....supraventrikulär takykardi. Kan kort förklaras som att förmaken skickar ut snabba slag efetr varann.....blir i princip som extraslag efter varann. också väldigt vanligt och ofarligt.Känner du dock att hjärtat vibrerar utan att känna puls är orsaken troligare VT snutt.Men nu antar jag bara utifrån erfarenhet....enbart EKG övervakning kan säkert säga vad det är.
    SSK

    Ja jag menade ultraljud av hjärtat, min läkare säger UKG.
    Jag hade mkt frekventa VES (som jag inte haft förut utan dom kom i vecka 13 i min graviditet) hade vartannat hjärtslag som ett extraslag och då sa kardiologen som jag pratade med (detta var på akutmottagningen i Malmö då jag åkte in akut för jag trodde allvarligt att jag fått en hjärtinfarkt och höll på att dö eftersom att hjärtat hoppade som det gjorde) att det inte var något farligt,men att han ändå skulle skicka en remiss till ett UKG ultraljud av hjärtat för att utesluta hjärtsjukdom samt att jag skulle få göra ett 24-timmars-ekg.
    När jag sedan fick gjort det där ultraljudet så hade jag inga extraslag just då (givetvis) vilket gjorde mig bekymrad då jag ju ville visa hur jag har det mestadels av tiden här hemma

    Men dom tyckte inte det var nödvändigt att göra om ultraljudet trots att hjärtat inte slog sina frekventa VES under tiden...dom menade på att om det varit farligt så hade jag haft andra symptom som svimning, yrsel mm.
    Själv kan jag inte förstå varför hjärtat helt plötsligt från att ha varit och fungerat normalt börjar slå sååå många extraslag, dagligen, dygnet runt??
    Vet du varför det helt plötsligt kan bli på det viset ssk??

    I mitt fall varken dricker jag sprit, röker, dricker kaffe, försöker att inte stressa ( även om det är väldigt svårt just nu då jag blir fruktansvärt nervös, ångestladdad och stressad av dessa extraslag, då jag väldigt tydligt känner av precis vartenda VES jag får. Behöver inte känna på pulsen för dom känns så tydligt i bröstkorgen iallafall. Känns som att hjärtat stannar och sen slår det ett vanligt slag (fast extra hårt dunk) och sen känns det som det stannar igen....så har jag det dygnet runt i princip.

    Dessutom visade det sig på 24-timmars-ekg som jag också fick gjort att jag hade något som hette AV-block II Mobitz i Wenckebachperioder nattetid vid ett par tillfällen. Jag frågade min kardilog vad detta betydde , men förstod inte riktigt vad han menade, han påpekade dock att det inte är bra att äta för hög dos Beta-blockad (vilket jag hade tänkt börja med pga extraslagen efter ´min graviditet och amning) då detta preparat kunde förlänga AV-blocket. Kanske du förstod vad han menade? Någon medicin måste man väl kunna äta trots AV-block om man även har problem med mkt extraslag som i mitt fall...usch känns inget kul alls detta.

    Min kardilolog tror att mina extraslag beror på min graviditet, hormonerna, samt det ökade trycket i buken (vilket enligt honom kan leda till större retbarhet hos hjärtat? stämmer detta?)
    Han säger också att Vagusnerven kan komma i kläm eller bli irriterad av en graviditet...vet inte ens vad en vagusnerv är för något*ler*. Det enda jag verkligen hoppas på är att detta ska försvinna av sig själv efter min graviditet eftersom att jag inte hade problemet innan jag blev gravid.
    En sak är iallafall säker och det är att detta problem är fruktansvärt ångestframkallande och välbefinnandet påverkas (iallafall hos mig) markant.
    Har så svårt att försöka skingra tankarna från dessa extraslag då jag så väldigt tydligt känner av dom i bröstkorgen, halsen, varje gång dom kommer. Tror aldrig jag kommer kunna leva ett rikt, välmående liv om detta ska fortsätta i denna utsträckning och jag dessutom inte kan behandla med beta-block...

    Ber om ursäkt att detta inlägg blev så långt, men det är sällan man stöter på personer som vet vad dom pratar om och kan förklara för en hur det ligger till. Jag känner ingen som jobbar som ssk på en hjärtmottagning så jag blev jätteglad när jag gick in på denna tråd och såg att en erfaren ssk som arbetade med just dessa problem fanns härinne Förstår om du inte orkar läsa hela mitt inlägg

    Tack på förhand.
  • Anonym

    shinna jaaa absolut, det har nog med din gravidtet och uppkördhet i magen att göra.

    jag hade så de dista månaderna varje dag, sen gick det över.

    när det trycker på i magen och uppåt hjärta, ja när jag är gasig ovh spänd blir det så, detta är inget svar, men en del av vad tror jag , om t. om inyte hela problemet, men du får ett bättre och pålitligare svar av ssk.

  • Anonym (Sara)

    Anonym - Ja jag antar att det är såna darrningar jag har, men någon hjärtinfarkt har jag inte haft än så länge *peppar peppar*

    Någon mer som har darrningar plus dubbelslag?

  • Anonym (orolig!!)

    Hallå!

    Jag läser att många som gjort vilo-EKG inte har haft sina extraslag just då, kan bara säga en sak, att mina extraslag går inte att missa, jag har gjort vilo-EKG minst 4 ggr på 6 veckor och då har dom kunnat fånga in flera stycket varje gång.
    Då förstår ni hur mycket extraslag jag har.

    Sara, jag förstår precis hur du känner, jag får också den där ångesten/paniken du beskriver.
    Kanske har jag lugnat mig lite nu efter 7 veckors extraslag.

    Jag misstänker att mina också har med hormoner och stress att göra eftersom det ökade så markant direkt efter förlossningen.

    Jag har varit lite spend och orolig hela min graviditet och sedan gått och oroat mig för förlossningen sista tiden, hade späna käkar som värkte också.
    Så en inre stress hade jag säkert fast jag inte visste det och har säkert en mycket stark stress/spän i kroppen nu med pga extraslagen.
    Man är ju så rädd att det ska hända en något.

    Sara, du har kommit till en bra tråd där det finns mycket kunniga människor och det är så skönt att "prata" med folk som vet hur man känner.

    Min undran är bara om detta kan gå över någon gång?!?!

  • Shinna
    Anonym (orolig!!) skrev 2007-08-28 14:22:44 följande:
    Hallå!Jag läser att många som gjort vilo-EKG inte har haft sina extraslag just då, kan bara säga en sak, att mina extraslag går inte att missa, jag har gjort vilo-EKG minst 4 ggr på 6 veckor och då har dom kunnat fånga in flera stycket varje gång.Då förstår ni hur mycket extraslag jag har.Sara, jag förstår precis hur du känner, jag får också den där ångesten/paniken du beskriver.Kanske har jag lugnat mig lite nu efter 7 veckors extraslag.Jag misstänker att mina också har med hormoner och stress att göra eftersom det ökade så markant direkt efter förlossningen.Jag har varit lite spend och orolig hela min graviditet och sedan gått och oroat mig för förlossningen sista tiden, hade späna käkar som värkte också.Så en inre stress hade jag säkert fast jag inte visste det och har säkert en mycket stark stress/spän i kroppen nu med pga extraslagen.Man är ju så rädd att det ska hända en något.Sara, du har kommit till en bra tråd där det finns mycket kunniga människor och det är så skönt att "prata" med folk som vet hur man känner.Min undran är bara om detta kan gå över någon gång?!?!
    ja det hade varit sååå skönt om det bara kunde försvinna lika fort som det dök upp. Jag har haft precis som du dom sista månaderna...extraslag precis hela tiden så om man tar ett vilo-ekg nu så hade dom inte kunnat missa det....men i början när jag fick problemet i vecka 13 i min graviditet så började det med ett par extraslag om dagen och blev mer och mer intensivt ju längre tiden gick och ju mer magen växte*suck* ultraljudet av hjärtat gjorde dom i början när det hela startade och jag inte hade lika många....nu har jag mer extraslag än vanlig hjärtslag...suck....därför vill jag göra om ultraljudet för att se om dom säger något annorlunda denna gång förstår inte varför det bara blir mer och mer hela tiden...är sååå trött på det...kram
  • Shinna
    sannispannisen skrev 2007-08-28 14:10:37 följande:
    DET VAR JAG SOM SVARADE.....oj..
    Okej. tack för att du svarade ja det verkar nästan som att det kan ha något med det ökade trycket i buken att göra....gasighet, sura uppstötningar, stress, med mera...om jag sitter hukad framåtböjd så magen trycker uppåt så slår hjärtat ännu fler extraslag än vanligt...suck...men gick ditt över efter din graviditet då?
  • Shinna
    Anonym (Sara) skrev 2007-08-28 14:13:23 följande:
    Anonym - Ja jag antar att det är såna darrningar jag har, men någon hjärtinfarkt har jag inte haft än så länge *peppar peppar*Någon mer som har darrningar plus dubbelslag?
    ja jag...mitt hjärta både slår jättelångsamt ibland, darrar till och slår massa extraslag
  • Anonym (orolig!!)

    När mina extraslag är som värst så är det vartannat slag och då pirrar det liksom i bröstet och i maggropen, det känns som jag behöver hosta eller harkla mig lite.

    Mellan 16.30 och 17 ska min läkare ringa för att tala om lsutsvaret på UL och Arb-EKG, hoppas att allt ser jättebra ut förrutom extraslagen då.
    Jag ska fråga honom om hur länge han tycker jag ska ha så här utan att försöka behandla med Inderal som han sa att jag kunde ta fast jag ammar.
    Säkert behöver jag inte behandla om allt annat ser bra ut, men precis som för er andra så känner jag att det här påverkar mitt liv så mycket att jag inte vill ha det så här hur länge som helst, jag ska säga det till honom få vi se vad han säger.

    Lovar att titta in i kväll och tala om vad han sa.

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!