Potatissallad med kapris, äpple och purjolök
10 portioner
30 medelstora färskpotatisar
6 dl gräddfil
4 dl creme fraiche
2 små burkar kapris
1 purjolök
2 äpplen
Koka potatisen. Skölj och hacka purjolöken. Blanda i löken i potatisen efter att du hällt av vattnet. Låt svalna och dela stora potatisar. Skär äpplena i bitar. Blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och vitpeppar. Någon matsked honung samt fransk senap ger också god smak.
Couscoussallad
10 portioner
8 dl couscous
10 st smågurkor (cornichons)
1 dl tomatpuré
3 pressade klyftor vitlök
1 st selleri
5 dl bönor, haricots verts
0,25 gram saffran
1 röd chili
2 vårlökar
1 knippe morötter
4 dl valnötter
Koka upp vatten enligt paketet. Tillsätt couscousen samt saffran. Sätt åt sidan med lock i tio minuter. Sprid sedan ut couscousen på en plåt att svalna. Skölj ur samma kastrull, tillsätt lite olja och fräs tomatpuré, pressad vitlök, hackad selleri, hackad chili, strimlad vårlök, strimlade morötter samt bönorna. Rör runt fem minuter och låt svalna. Blanda i couscousen med valnötterna samt hackade smågurkor. Förvaras i kylen. Smaka av med salt och vitpeppar.
Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat
10 portioner
15 medelstora rödbetor
1 pkt ruccolla
3 pkt mozzarella i vatten
1 pkt cocktailtomater
0,5 dl olivolja
3 msk balsamvinäger
en halv rödlök
Koka rödbetorna i 50 minuter. Spola och skala i kallt vatten. Klyfta och lägg upp på fat. Bryt isär mozzarellan i bitar över rödbetorna. Skölj ruccolan och tomaterna. Hacka rödlöken. Fördela på fatet. Sprid olja och vinäger över.
Kycklingspett med enkel sataysås
10 portioner
10 urbenade lår, cirka 1,3 kg
30 spett
4 msk tandoorikrydda
1 burk jordnötssmör
2 burkar kokosmjölk
2 dl chilisås
10 droppar tabasco
Skär kycklingen i bitar. Gnugga kycklingbitarna i tandoorikrydda. Fördela dem på spetten. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Pensla spetten med hälften av sataysåsen. Grilla eller stek i ugn på 175 grader i 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt (över 62 grader). Förvara i kylen. Resten av såsen används som dippsås. Kan serveras kalla eller varma