Lätt,snabb tårta för 30 pers
Pinnochiobottnar(2st)och grädde och lite vaniljkräm blandat mellan bottnarna.
Och även skivade jordgubbar mellan.
Grädde uppepå och jordgubbar.Mums!
Gjorde en sån nyligen när dottern fyllde år.
Pinnochiobottnar(2st)och grädde och lite vaniljkräm blandat mellan bottnarna.
Och även skivade jordgubbar mellan.
Grädde uppepå och jordgubbar.Mums!
Gjorde en sån nyligen när dottern fyllde år.
Pinocchiobotten:
75gram margarin/smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1½dl vetemjöl
1½tsk bakpulver
4 msk mjölk
Maräng:
5 äggvitor
2dl socker
1 påse mandelspån(brukar inte jag ha)
Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna,30x40 cm.
Rör smör och socker poröst.Tillsätt äggulorna och rör ihop allt.Blanda mjöl och bakpulvret och rör ner detta och mjölken.Bred ut smeten.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner sockret och vispa ytterligare några minuter.Bred marängen lite ojämnt över smeten i långpannan.Strö ev.över mandelspånen.
Grädda bottnen i mitten av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr,ca 20 min.
Låt kakan svalna något.Lossa den från pappret och lägg den på det fat du ska servera den på.
Ha grädde(gärna blandat med lite vaniljkräm)och skivade jordgubbar som fyllning.
Och grädde och jordgubbar uppepå tårtan.
Jag brukar alltså göra två sådana bottnar när det är till ungefär 30 personer.
Vilket betyder att du gör en till likadan botten som du har över fyllningen.
Den tårtan är underbart god!
Och alla brukar älska den.