Forum Hundar - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur mycket vatten ska en valp ha?

  Sön 5 aug 2007 17:07 Läst 7278 gånger Totalt 10 svar
  Thotis­90
  Visa endast
  Sön 5 aug 2007 17:07

  Hur mycket vatten ska man ge sina valpar? Vi har en blandrastik på 12 veckor (alaskan husky och bordercollie). Hon är inte rumsren och säger inte till när hon behöver göra ifrån sig, men det är inte problemet. Grejen är att hon dricker vatten HELA TIDEN. Har man vatten framme så dricker hon konstant. Det första hon gör när hon har kissat är att dricka igen. Hur mycket ska man egentligen ge sina valpar? Ska de ha tillgång till vatten hela tiden eller kan man begränsa det? Jag ger henne vatten när vi har varit ute och när hon äter (hon får mat 3 gånger om dagen).

  Hur gör ni med era hundar?

 • Jolins­mamma
  Visa endast
  Sön 5 aug 2007 17:13 #1

  Jag har alltid vattenskålen framme till mina hundar..jag tycker att det ska finnas tillgång till det hela tiden. Valpar kan ibland dricka mycket just för att det är "kul" att slabba med vattnet. Men ger du henne blötlagt foder? Om du gör det så får hon i sin mycket vätska där och bör inte dricka så mycket utöver. Torrt foder gör ju att de behöver dricka mer. Mina 2 hundar dricker oftast upp en hel skål med vatten dagligen. mEn dom är ju vuxna och ganska stora. Tycker nog ändå att hon ska ha möjlighet till vatten hela tiden...tillslut så tror jag att det inte är så kul att dricka hela tiden. Skulle det inte bli bättre utan att hon dricker onormalt mycket så kont. veterinär...för då är det väl något som är fel. Du får ha tålamod med rumsrenheten...det kan ju ta sin tid. Lycka till

 • Sön 5 aug 2007 17:15 #2

  Det kan vara något fel när en hund dricker onormalt mkt. Ring veterinären imorgon och fråga

 • Thotis­90
  Visa endast
  Sön 5 aug 2007 17:17 #3
  Jolinsmamma skrev 2007-08-05 17:13:59 följande:
  Men ger du henne blötlagt foder? Tycker nog ändå att hon ska ha möjlighet till vatten hela tiden...Skulle det inte bli bättre utan att hon dricker onormalt mycket så kont. veterinär...för då är det väl något som är fel. Du får ha tålamod med rumsrenheten...det kan ju ta sin tid. Lycka till
  Japp. Hon får tre mål om dagen och då är alla blötlagda. hon brukar få lite vatten till maten, men inte så mycket. Jag har funderat på det.

  Vi hade en kanin en gång som drack vatten hela tiden. Vi trodde att hon hade diabetes. vi kollade dock aldrig upp det.
 • Jolins­mamma
  Visa endast
  Sön 5 aug 2007 17:22 #4

  hundar kan ju tyvärr få diabetes precis som oss människor..Ring en veterinär och rådfråga iallafall...dom vet ju bäst

 • Casino chick
  Visa endast
  Sön 5 aug 2007 17:36 #5

  Vår valp drack också väldigt mkt vatten, men det var för att det var så varmt här (bor i Nevada).  Ha alltid skålen framme till den.  Ring vet om ni är oroliga.


  Loving life!
 • Mån 6 aug 2007 13:19 #6

  Min hund var likadan när vi hämtade honom. Han var inte van att alltid ha vatten framme så det vara bara att vänja honom vid det. Det tog nog några månader innan han förstod att han inte behövde dricka upp allt vatten på en gång. Men det gäller att se till att vattenskålen aldrig blir tom.

  Självklart måste ni oxå kolla upp varför valpen dricker så mycket. Kan ju oxå vara något medicinskt fel.

  Självklart blir det mycket kissande i början men det är det värt så man kan ha skålen framme jämt när de är större.

  Att hon inte säger till när hon är kissnödig är inte så konstigt när hon bara är 12 veckor. Det kommer med tiden.

 • Caylin­n83
  Visa endast
  Mån 6 aug 2007 15:02 #7

  En valp ska ha obegränsat med vatten dygnet runt!!!


  Om du tycker hon dricker för mkt så gå till veterinär, ta inte bort vattnet!!

 • Flinga­n86
  Visa endast
  Tor 9 aug 2007 10:26 #8

  ta aldrig bort vattenskålen!!! dom gör de inte med flit.. dom tänker inte "hmm nu ska ja dricka så ja får gå ut" kan blir fel om du tar bort vattenskålen.. då dricker de tills de tar slut för de vet att den åker..

 • Cuthal­ion
  Visa endast
  Tor 9 aug 2007 10:35 #9

  Om Du tar bort vattnet så kommer hon självklart att dricka så mycket som möjligt när hon har chansen. Låt henne dricka när hon vill och så mycket hon vill. Tycker Du det är onormalt mycket, gör en check up hos veterinären och är allt bra så behöver hon förmodligen bara vänja sig vid att hon har fri tillgång.

  Sedan som en del andra skrivit så är det varmt för hundarna just nu.

  Ett framgångsrikt tortyrmedel är törst. Kan vara värt att tänka på när man begränsar vattentillgången. Säger INTE att Du torterar Din hund men det kanske kan väcka ett par tankar när det kommer till att hon skall gå törstig tills det enligt Din mening passar att dricka

 • Tor 9 aug 2007 10:38 #10

  En hund vare sig valp eller vuxen ska ha obegränsat med vatten 24 timmar om dygnet. Det gäller alla djur.
  Det var det först dom sa till oss på våran skolan när jag började min utbildning!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll