Förbereda rotsaker som ska rostas i ugn?
Är det någon som vet om jag kan skala/klyfta rotsaker ikväll som jag ska rosta i ugnen imorgon? Tänkte täcka över med plastfolie och ställa i kylen. Någon som vet?
Tacksam för snabbt svar!
/Ida
Är det någon som vet om jag kan skala/klyfta rotsaker ikväll som jag ska rosta i ugnen imorgon? Tänkte täcka över med plastfolie och ställa i kylen. Någon som vet?
Tacksam för snabbt svar!
/Ida
Tror att rotfrukterna kan mörkna el torka, skulle själv fixa det imorgon...
lägg dom i vatten, då går det prima
Det går bra om du har dom i vatten i en skål och med plastfolie över.
I så fall skulle jag lagt dem i en skål vatten....
Klart att det går =). Man kan lägga dem i bunke med lite olja över, men som mumlan skriver så blir dom ju fräschare om du fixar imorgon !
Ja, i vatten skulle det naturligtvis fungera bra...
Prolemet är att jag inte är hemma förrens ca 17.00 imorgon och är så sugen på att äta det, har köpt massor med gott att rosta... Tänkte tjäna in lite tid helt enkelt, middan blir så sen annars.
Jag tror att jag provar helt enkelt! De blir ju inte totalt förstörda iaf!
Ville bara tillägga att det gick jättebra att klyfta/dela rotsakerna i förväg. De fick ligga i lättsaltat vatten i kylskåpet över natten. Smakade absolut som nygjort.