• Rosana

    Kan jag förbereda kycklingen på förmiddagen??

    Ska ha en liten middagsbjudning på lördag och tänkte servera ugnstekt parmesankyckling.
    I detta recept ska man doppa kycklingfiléer i smält smör/margarin och därefter vända dem i paneringen. Sedan in i ugnen med dem tills de blivit gyllenbruna. Har massor att göra på lördag förutom att vi får gäster så min fråga är nu, kan jag panera kycklingfiléerna på förmiddagen och sedan ställa in i kylen? Så att det bara är att slänga in i ugnen när det är dags sen på kvällen?Skulle vara så skönt att kunna förbereda så mycket som möjligt i god tid. Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Kan jag förbereda kycklingen på förmiddagen??
  • Annamaja

    jag tror att det finns risk för att paneringen blir uppblött och geggig.

  • Mizz Turko

    förvara bara färdigtillredda kycklingen i kylen tills det är dax att slänga in i ugnen...

    (du menar väl att du ska tillreda dem på lördag fm.? väl)

  • Rosana

    Ja, jag menar lördag förmiddag. Annamaja, är själv lite oroad över att det kan bli "geggigt", eftersom man ska doppa i smält matfett...hm?

  • Aros

    Tror också att paneringen kan bli väldigt blöt och geggig. Men du kan ju putsa filéerna innan samt förbereda paneringen. Om du sen vill på eftermiddagen kan du ta flytande smör och pensla dem med, då sparar du lite mera tid.


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
  • Aros

    Menar alltså flytande smör på flaska, så att du slipepr stå och smälta.


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
  • Rosana

    Aros; Ja, det är en bra idé med flytande matfett! Vill effektivisera lördagen så mycket som möjligt - allt har liksom kört ihop sig den dagen! Barn till och från fotboll, vara lite flytthjälp,hämta min mor på flygplatsen - och så gäster! Precis en sån lördag man INTE önskar sig!

Svar på tråden Kan jag förbereda kycklingen på förmiddagen??