• Drömmerdrömmar

    Ni som lider av svååååra smärtor, smärtstillande medel?

    Har sånna fruktansvärdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa obeskrivliga smärtor under mensen pga endoemtriosen, i som fått starka smärtstillande tabletter vad heter dem? och hjälper dem??

    Gråter

  • Svar på tråden Ni som lider av svååååra smärtor, smärtstillande medel?
  • Manchester

    Jag hade också naproxen och det hjälpte. Efter titthålsoperation där de tog bort det mesta av endometriosvävnaden och en cysta har jag inte alls lika ont längre, utan det räcker med alvedon första mensdagen. Dessutom blev jag MYCKET överraskande gravid ett par år efter operationen och det i sig har nog hjälpt mot endometriosen om jag förstått saken rätt.

  • Tussan66
    Drömmerdrömmar skrev 2007-08-24 07:57:27 följande:
    okej då ska jag fråga efter naproxen:)
    Hej!!

    jag vill bara tillägga att ALLA är olika när det gäller smärtlindring, det som passar ev mig är inte 100% att det fungerar för dig..själv har jag lidit under många år..28 år, med många operationer + olika smärtlindringar & behandlingar..

    Det finns Uppsjö av smärtstillande att prova sig fram med..

    Kika på denna sida för mer info: www.endometriosforeningen.com/

    Lycka till!!
  • malinka2

    Jag får diklofenak o Tiparol mot mina smärtor, tar inte bort all smärta men så har jag valt att inte äta de starkaste just för att jag är så rädd för att bli beroende (vet inte Om jag kan bli det men rädd är jag ändå ). Diklofenaken äter jag dagligen medans jag tar till tiparolen när det är som jävligast.

  • Drömmerdrömmar

    Idag fick jag äntligen hem recepten på tabletterna jag ska få äta mot smärtan Glad för att se om det hjälper när jag har så där ont!!! =(

    Jag ska hämta ut Diklofenak (1 tablett 3 gånger dagligen mot mensvärk) och Dexofen (1-2 tabletter 3-4 gånger dagligen mot svår smärta)... är det någon som vet hur mycket det kostar att hämta ut dessa mediciner på apoteket???????? vill ha en aning om hur mycket det kostar så att jag vet det när jag går ner till stan...

    ???jätte tacksam för svar!

  • zimone

    Jag har voltaren, panocod, citondon, tiparol, panodil som gör att det blir bättre resultat. Har också nässpray men den hjälper inte heller för dom kommer tillbaka hela tiden. Var inne i nov förr året för titthål. Då hittade man snöflingor på livmodern och 8 endometrioser trots hormon medicinen. Håller på med ivf och varje gång så växer det nya endon har så ont att jag snart inte vill vara med längre. Massa kramar.

  • Drömmerdrömmar

    zimone: Åhh stackare!! gumman då!! jag vet hur det känns!!!!!!! det är hemskt.. jag känenr okcså att jag snart inte orkar längre!!! jag är kvar tack vare min underbara sambo!!! och min oerhörda längtan av att jag SKAAAAAAAA (ger aldrig upp) få mitt barn!! det är bara så=(!!! nu när jag fått dessa tabletter hoppas jag smärtan kan bli BÄTTRE iaf, så att man kan leva någorlunda normalt!!

    men fasen jag undrar vad det kostar :/
    när jag hämtar ut pergotime osv så får jag det gratis.. undrar om jag får dem här tabletterna gratis också?

  • Julifru

    Idag skulle jag vilja ha en morfin spruta i varje ben!
    Mensen har vart sen 6 dagar och det gör så ont kan knappt stå upprätt känns som nivar skär runt i mage och rygg hatar detta helvete ju!!!!

  • Drömmerdrömmar

    jag tog en dexofen igår, idag fick jag positivt på ägglossningstickan..

    kan tabletterna göra att man får ett felaktigt svar?? någon som VET? hoppas ju såklart inte det.. jag hoppas att det är ägglossning inom 24-48 h :)!

Svar på tråden Ni som lider av svååååra smärtor, smärtstillande medel?