Hur gör man riktigt god hummus?
Jag har försökt, men den man köper är 100ggr godare
Jag har försökt, men den man köper är 100ggr godare
Oftast när jag serverar hummus så köper jag den i orientaffären...
Men annars så tar jag ungefär två burkar kikärtor och slänger dem i mixern tillsammans med två klyftor vitlök, en dutt olivolja och en dutt citronsaft. När det är ihopmixat så smakar jag av och slänger i salt och peppar och kanske lite mer olja och vitlök.
Smakar inte likadant som köpt hummus men är väldigt gott ändå.
hemlagad är allra godast!
Man måste ha tahini som ingrediens annars är det inte 'riktig' hummus... bara en sorts kikärtspure.
Jag skippar oliviljan... kikärter är ganska feta av sig ändå. Om det blir för tjock i matberedaren ha i lite vatten istället.
kikärter
tahihi
färsk vitlök
pressad citron
salt
spiskummin
Ja gud ja. Tahihin glömde jag helt bort!
vad är tahihi? var köper man det?
Tahini är en sesampasta. Jag köper min på min lokal ICA-butiken. Det finns flera olika märken. Ganska många 'invandrarbutiker' säljer tahini.
Jag tycker om Tahini som har tillverkats av oskalade sesamfrö.
tack