• Bei Bei

    Hjälp med piroger för 17 personer!

    Vi ska ha en mysig familjeträff i helgen, jag är ansvarig för en lunch för 17 personer.
    Tänkte då på piroger för att man kan ta med sig det ut ifall det är picknicväder.

    Hur ska jag göra? Har ni bra recept & tips? Är det bäst att göra egen deg?

    En person ammar & har en bebis som inte tål mjölkprotein. (så jag får göra special för henne)
    En person äter inte kött, men fisk/fågel & vegetariskt.

    Snälla, hjälp mig!


    ♥ Ronja ♥
  • Svar på tråden Hjälp med piroger för 17 personer!
  • Kryddburken

    Gör degen själv utan mjölk! Gör TVÅ fyllningar, en med vanlig köttfärs & en med quornfärs! Recept på pirogdeg har jag i bloggen; kryddburken.wordpress.com/2007/03/16/118/

    Att tänka på vid tillagning av quornfärsen, att inte använda margarin till bryning, utan olja, och inga mjökprodukter i så ska det nog gå bra!

    Till det en god sallad med isberg, tomat, majskorn, rödlök, fetaost (ej fetaost till laktos) samt goda kryddor & en liten skvätt olja + vinäger!

  • Navona

    Här är ett recept som jag har använt mig av. Det är mjölk i degen, men det ska nog gå att byta ut till vatten, samma med margarinet, bara att använda mjölkfritt.
    Fyllningen är av köttfärs.

    Jag fick ut 15 medelstora piroger.

    Piroger
    Deg
    150 g smör
    10 dl vetemjöl
    1 ägg
    4 dl mjölk
    1 tsk salt

    Fyllning
    600 g köttfärs
    3 gula lökar
    1 klyfta vitlök
    1 tsk paprikapulver
    1 tsk timjan
    2 tsk salt
    2 ägg

    Ugn 200°

    Degen
    Finfördela smöret i mjölet.
    Tillsätt ägg, salt och mjölk och arbeta ihop till en elastisk deg.
    Låt vila i kyl.

    Fyllningen
    Hacka lök och vitlök och bryn i en stekpanna.
    Bryn köttfärsen.
    Blanda lök, färs och kryddor, låt svalna.
    Rör ner äggen.
    Kavla ut degen ca ½ cm tjock och tag ut rundlar, ca 12 cm i diameter.
    Lägg ca 4 msk fyllning på varje rundel och tryck ihop till en pirog.
    Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda dem ca 15 min.
    Goda såväl varma som kalla.

  • Bei Bei

    Tack snälla rara!

    Ska göra dem i morgon, tror jag gör lite olika sorter. Tänkte kantarell-fyllning på några, köttfärs på de flesta & quornfärs/kyckling på några.

    Tack för hjälpen!


    ♥ Ronja ♥
Svar på tråden Hjälp med piroger för 17 personer!