• NiXxI

    Ledvärk

    Jag har haft ledvärk i 9 år nu, främst yttrar den sig i handlederna, fingrarna, knäna och höfterna. Jag har aldrig fått en diagnos mer än ledvärk och kännt och känner mig många gånger som en hypokondriker då läkarna inte tar mig på allvar. Blodprov på RA etc visar inget och ej heller röntgen. Nu sist när jag vände mig till läkarne så remitterade hon mig til........en psykoterapeut . Jag har efter årens gång byggt upp en stor sorg i min smärta och enligt denna läkare så kunde ju min nerstämdhet påverka så att jag fick ledvärk...va?? Jag känner ju mer tvärtom. Det jag undrar nu är väl mer om det finns fler som jag? Många gånger när värken är där får jag även ömt skinn vid området där jag har ont. Ofta får jag också värk i samband med menstruation.


    En Loppa och en Räka och mitt livs verk är fulländade
  • Svar på tråden Ledvärk
  • Tatanja

    Har du ryggvärk också eller är det bara i lederna du har ont?

  • NiXxI

    Ryggvärk ibland, men aldrig så stark som ledvärken. Dock har jag mycket värk i svanken.


    En Loppa och en Räka och mitt livs verk är fulländade
  • Tatanja

    Prova ringa en smärtspeciallist (stavning på morgonen är inte kul )
    Det kan ju vara reumatism eller fibromylalgi. Har du gått till samma läkare eller har du provat olika?

  • JagOchHan

    TS det är inte ovanligt att läkare gärna påstår att ledvärk, reumatisk värk är psykosomatiskt. Alltså sitter i huvudet - vi har ledvärk, reumatism och psoriasis artrit sjukdommar i släkten. Och jag personligen har haft det sedan 12 år ålder men fick diagnosen för ca 2 år sedan. Efter en herrans massa läkarbesök.

    Kan berätta för dig ( om du inte redan vet det) att det finns reumatiska sjukdommar som ej visar sig på blodprover.Inte direkt iallefall. Då får dom gå vidare med blodprovet och göra ytterligare prover och tillslut visar det sig.

    Har du varit på en reumatisk avdelning och träffat läkare där eller har du varit på vårdcentralen?? Om inte försök söka dig privat till en reumatolog och be om hjälp.

    Vart i sverige bor du?

  • NiXxI

    I sju år gick jag till samma, men kände mig allt mer inte trodd på.
    Gick sedan inte till läkare på nästan två år och nu i sommras så sökte jag ny läkare då jag knappt står ut somliga dagar och det var hon som remitterade mig till pskoterapeuten.
    Måste man inte ha remiss för att komma i kontakt med smärtspecialister?


    En Loppa och en Räka och mitt livs verk är fulländade
  • NiXxI

    Jag bor i Mörarp i skåne (strax utanför Heslingborg).
    Jag har bara gått via vårdcentralerna.


    En Loppa och en Räka och mitt livs verk är fulländade
  • Tatanja
    JagOchHan skrev 2007-08-28 07:43:56 följande:
    TS det är inte ovanligt att läkare gärna påstår att ledvärk, reumatisk värk är psykosomatiskt. Alltså sitter i huvudet - vi har ledvärk, reumatism och psoriasis artrit sjukdommar i släkten. Och jag personligen har haft det sedan 12 år ålder men fick diagnosen för ca 2 år sedan. Efter en herrans massa läkarbesök.Kan berätta för dig ( om du inte redan vet det) att det finns reumatiska sjukdommar som ej visar sig på blodprover.Inte direkt iallefall. Då får dom gå vidare med blodprovet och göra ytterligare prover och tillslut visar det sig.
    Fibromylalgi kallades förut för "Kärringsjukan" just för att läkarna tyckte att kvinnorna bara larvade sig med att dom hade ont och att allt satt i huvudet.
    Jag har troligtvis fibro själv, men läkarna tycker jag är för "ung" för att ha det. Det finns en flicka som var 4 år när läkarna konstaterade att hon hade det, och dom tycker jag är för ung?
    Fibro visar sig inte alls (vad jag vet) på blodprover, det är vissa områden som ska vara smärtsamma för att det ska klassas som fibro.
  • Tatanja
    NiXxI skrev 2007-08-28 07:44:29 följande:
    I sju år gick jag till samma, men kände mig allt mer inte trodd på.Gick sedan inte till läkare på nästan två år och nu i sommras så sökte jag ny läkare då jag knappt står ut somliga dagar och det var hon som remitterade mig till pskoterapeuten.Måste man inte ha remiss för att komma i kontakt med smärtspecialister?
    Prova ta kontakt med en specialist själv och se vad dom säger. Om du förklarar att du har så ont, men inte får någon respons av läkarna så borde dom kunna göra något tycker jag... Annars så får du uppsöka en privat-läkare och se till att han lyssnar på dig.
  • NiXxI

    Jag har tid idag hos psykoterapeuten och idag kommer jag att säga ifrån att jag inte orkar gå och älta om min barndom när det är nutiden och framtiden jag bekymmrar mig om.
    Hon är jätte-rar, det är inte det, men jag ser ingen mening med våra sessioner när det inte hjälper mig alls med värken.

    Jag får väl prova att ringa runt, men sist jag gjorde det (till reumatologen bland annat) fick jag bara som svar att man skulle ha remiss.

    Usch, det är verkligen en jobbig djungel och särskillt när smärtan inte syns mer än på mitt humör


    En Loppa och en Räka och mitt livs verk är fulländade
Svar på tråden Ledvärk