Dessa är farligt goda med vispgrädde i chokladkrämen istället för kaffe
Kärleksmums
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Chokladkräm:
100 g smör
2 dl vispgrädde
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
1.Smält smöret i en kastrull.
2.Vispa ägg och socker pösigt.
3.Rör ner smöret och mjölken.
4.Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
5.Bred ut smeten i en smörpappersklädd, smord långpanna ca 25*30 cm.
6.Grädda nederst i ugnen, första falsen, vid 225 grader i ca 10-15 minuter.
7.Strö lite socker på ett smörpapper och stjälp upp kakan. Dra av smörpapperet , pensla papperet med lite kallt vatten om det inte lossnar.
8.Låt kakan svalna.
Chokladkrämen:
1.Smält smöret i en kastrull.
2.Tillsätt vispgrädde, socker, vetemjöl och kakao.
3.Koka krämen tills den tjocknar, ca 5 minuter.
4.Bred den över kakan.
5.Strö över kokosflingor.
6.Skär kakan i fyrkantiga bitar.