• Ia87

    Någon som har några roliga recept?

    Någon som har några roliga recept att dela med sig?...

    Romantisk middag för två?, middagsbjudning med trerätters, bakning, efterätter,ja allt vad ni har ... Behöver lite ny insperation...

    Booommmba Mig med recept

    // Ia87

  • Svar på tråden Någon som har några roliga recept?
  • Little M

    Jag vill gärna med ha recept

  • Tårtsmulan77

    Underbart gott Glad

    Frusen Daim cheescake

    1 dl socker
    4 äggulor
    200g philadelphia original
    3 daim dubbel
    4 äggvitor
    1 tsk socker
    3 dl vispgrädde
    100g digestivekex

    1.Vispa socker, philadelphiaost och äggulor pösigt.
    2.Hacka daim och blanda ner i smeten.
    3.Vispa äggvitorna och 1 tsk socker till hårt skum, vänd ner detta i smeten.
    4.Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
    5.Häll smeten i en rund form, gärna med löstagbar botten.
    6.Smula digestivekex på toppen. (Jag brukar inte använda digestivekex alls)
    7.Frys i ca 4 timmar.

  • Tårtsmulan77
    Dessa är farligt goda med vispgrädde i chokladkrämen istället för kaffe Glad

    Kärleksmums

    150 g smör
    2 ägg
    3 dl socker
    1 dl mjölk
    4 dl vetemjöl
    3 msk kakao
    1 msk bakpulver
    1 msk vaniljsocker

    Chokladkräm:
    100 g smör
    2 dl vispgrädde
    4 msk socker
    2 tsk vetemjöl
    2 msk kakao

    1.Smält smöret i en kastrull.
    2.Vispa ägg och socker pösigt.
    3.Rör ner smöret och mjölken.
    4.Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
    5.Bred ut smeten i en smörpappersklädd, smord långpanna ca 25*30 cm.
    6.Grädda nederst i ugnen, första falsen, vid 225 grader i ca 10-15 minuter.
    7.Strö lite socker på ett smörpapper och stjälp upp kakan. Dra av smörpapperet , pensla papperet med lite kallt vatten om det inte lossnar.
    8.Låt kakan svalna.

    Chokladkrämen:
    1.Smält smöret i en kastrull.
    2.Tillsätt vispgrädde, socker, vetemjöl och kakao.
    3.Koka krämen tills den tjocknar, ca 5 minuter.
    4.Bred den över kakan.
    5.Strö över kokosflingor.
    6.Skär kakan i fyrkantiga bitar.
  • Mamsingen

    ETT FÖRRÄTTSFÖRSLAG!


    Gratinerade havskräftor


    Ingredienser


    4 port, 8-16 bufféport

    8 kokta havskräftor
    125 g rumstempererat smör
    1/2 dl finhackad basilika
    1/2 dl finhackad persilja
    rivet skal av 1/2 citron
    1/2 tsk salt
    1 krm sambal oelek
    1/2 dl riven Kvibille Svecia


    Gör så här

    Sätt ugnen på 250º. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek. Bred smöret över kräftorna. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.


    Tips! Råa kräftor kan tillagas på samma sätt. Sänk ugnsvärmen till 225º och öka tiden till ca 10 min.


    The way I see it we´re all on the Hindenburg, so why argue for a windowseat...
  • Tårtsmulan77
    Saftig apelsinkaka

    50 g smör
    2 ägg
    2 dl socker
    3 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    ½ dl pressad apelsinsaft
    Ca 1 tsk rivet apelsinskal
    1 dl mjölk.

    1.Smält smöret och tillsätt mjölk och pressad apelsinsaft. Låt det svalna.
    2.Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
    3.Blanda samman mjöl och bakpulver.
    4.Rör ner mjölblandningen, rivet apelsinskal och smörblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn och slät smet.
    5.Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1½ liter.
    6.Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.
    7.Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får svalna.
  • Mamsingen

    ETT HUVUDRÄTTSFÖRSLAG


    Kyckling med parmaskinka och balsamsås
     


    Ingredienser


    4 port

    8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    2 tsk oregano
    4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
    2 dl vispgrädde
    2 msk balsamvinäger
    1 msk konc kycklingfond
    2 pressade vitlöksklyftor


    Gör så här

    Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev. över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.


    The way I see it we´re all on the Hindenburg, so why argue for a windowseat...
  • crasygirl

    Falsk Fläskfile..

    Fläskfärs
    Aromat

    Krydda fläskfärsen med aromat efter smak, sen rullar du färsen till en "fläskfile" lägger den i plastfolie in i frysen så den får stelna lite, sen skivar du upp den. Steker den i stekpannan och sen lägger du skivorna i ungsfast form. När du stekt färdigt häller du cream fraiche i stekpannan med lite grädde och aromat. låter det bli varmt, häller det över bitarna och sen in i ugnen 20 minutr.

    Servera det met kokt potatis och salllad,,

    MUMMMMA

  • Mamsingen

    ETT EFTERRÄTTSFÖRSLAG


    Rabarberpaj med italienska mandelskorpor


    Rabarberpaj med italienska mandelskorpor


    Ingredienser 4 port

    500 g rabarber
    1/2 msk potatismjöl
    4 msk strösocker
    10 – 12 italienska mandelskorpor, ca 100 g
    1 dl Arla smör-&rapsolja, citron
    250 g Arla Köket Kesella kvarg, vanilj


    Gör så här

    Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en ugnssäker form. Krossa skorporna och blanda med smör-& rapsolja och fördela det över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen 15 – 20 min.
    Servera med kvarg.


    The way I see it we´re all on the Hindenburg, so why argue for a windowseat...
  • Tårtsmulan77
    Tortillapizza
    4 port.

    4 kycklingfilèr
    2 gula paprikor
    2 gröna paprikor
    2 gula lökar
    smör
    ½-1 påse fajitaskryddmix
    1 förpackning mjuka vetetortillas
    2 dl crème fraiche Paprika & chili (vanlig crème fraiche för mindre hetta)
    riven ost

    1.Sätt ugnen på grill 200 grader.
    2.Strimla kycklingen. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Fräs kyckling och grönsaker i smör. Krydda med fajitasmix.
    3.Fördela kycklingröran på tortillabröd (välj antal efter hunger). Klicka på crème fraiche. Fördela osten över.
    4.Grilla i ugn ca 5 minuter eller tills osten smält och fått färg.
  • Tårtsmulan77
    Apelsin-och rosmarinlax
    4 port.

    4 bitar skinn-och benfri laxfilè
    ca 1 tsk salt
    ca 1 krm svartpeppar
    ca 1 tsk rosmarin
    5 dl Kelda mellangrädde
    4 msk JO konc. apelsin juice

    1.Sätt ugnen på 225 grader.
    2.Lägg fisken i en ugnsäker form.
    3.Krydda med salt, peppar och rosmarin.
    4.Blanda grädde och apelsinjuice och häll det över laxen.
    5.Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    6.Servera med kokt ris.
  • Ia87

    tack snälla för alla recept, bomba gärna mera...

    Nu ska här testas ...

    TACKAR...

  • Mollymajs

    Riktigt enkelt o gott. Gör en vanlig poatisgratäng med lök, vitlök o ost. Blanda i rökt lax och grädda som vanligt. Jätte gott. Funkar även med köpegratäng.

    Man kan göra likadant med kassler eller annan skinka.

  • crasygirl

    Den ska jag testa så fort jag får börja äta igen;)


    Mollymajs skrev 2007-09-05 22:34:49 följande:
    Riktigt enkelt o gott. Gör en vanlig poatisgratäng med lök, vitlök o ost. Blanda i rökt lax och grädda som vanligt. Jätte gott. Funkar även med köpegratäng. Man kan göra likadant med kassler eller annan skinka.
  • Mollymajs

    Ja gör det för det är mumma. Kom på att ja glömde skriva att ja brukar ha dill i


    crasygirl skrev 2007-09-05 22:36:29 följande:
    Den ska jag testa så fort jag får börja äta igen;)
Svar på tråden Någon som har några roliga recept?