Bjudna på middag, vill ta med efterrätt
Idag är vi bjudna på middag för fyra personer. Erbjöd mig att ta med efterrätt, men kan inte komma på något bra. Lite tips!
Idag är vi bjudna på middag för fyra personer. Erbjöd mig att ta med efterrätt, men kan inte komma på något bra. Lite tips!
Pannacotta
Äpplepaj, kladdkaka, ostkaka...
Vi hade med oss en fryst cheesecake (philadelphiavarianten) med färska bär till en middag nyligen. Gjorde den dagen innan och tog med den i en frysbag. La in den i deras frys när vi kom dit och tog fram en stund innan kaffet. Mycket uppskattat!
Maraboukladdkaka...mumma
kexchokladpaj!!
hihi o visst är det deeeeeeeeeet.
Kexchokladpaj
3 st kexchoklad
6 msk smält margarin (ta 3-4 msk om du tycker att det smakar för mkt smör)
150 g blockchoklad (går utmärkt med mjölkchoklad)
4 msk vispgrädde (Går med mellangrädde om man vill va en smula nyttigare)
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker (JAG utesluter vaniljsockret om jag tar mjölkchoklad för att den är söt som den är)
1. Krossa kexchokladen i matberedare
2. Blanda ner det smälta margarinet och rör om
3. Häll smeten i en smord pajform
4. Grädda i 175 grader i 6 min
5. Låt svalna
6. Smält blockchokladen och blanda ned grädden
8. Rör ner vaniljsockret och äggulorna
9. Låt svalna en stund
10. Bred över pajskalet
11. Låt stå kallt i kylen i 4 timmar, eller frysen ca 2 timmar
12. Servera med grädde eller vaniljglass
Marabou Kladdkaka
Smet:
2 dl socker
2 ägg
100 gram Marabou Daim
80 gram margarin
1 3/4 del vetemjöl
Glasyr:
100 gram Marabou Scweizernöt
4-5 msk vispgrädde
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Smält Marabou Daim och margarinet.
Blanda ihop ovanstående väl tillsammans med mjölet.
Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen.
Låt kakan svalna.
Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou Scweizernöt ihop med grädden.
Lägg på glasyren.. NJUT!!
After Eight tårta(10 bitar)
Ingredienser:
Till kakan:
175 g mörk blockchoklad
175 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 dl mjöl
Till glasyren:
200 g after eight
25 g smör
1 dl grädde
Tillvägagångssätt:
Smält chokladen och smöret. Vispa äggvitorna hårt.
Rör ner socker, äggulor och mjöl i smöret och chokladen.
Vänd sist i äggvitorna.
Grädda kakan i mjölad form i 175 i 30 minuter.
Låt kakan svalna, gärna i press så den blir kompakt.
Smält After Eight och smör i en kastrull och rör i grädden. Bred glasyren över kakan.
Dekorera gärna tårtan och servera med lättvispad grädde.
Gino.
Ta med frukten hel el förbered och dela den hemma och riv över vitchoklad och in i ugnen tills det får färg. servera med vaniljglass
Tack för alla underbara recept. Nu har jag inte bara för i kväll. Tänk vilka goda efterrätter jag kommer att kunna bjuda på framöver.