• LillElis

    Bjudna på middag, vill ta med efterrätt

    Idag är vi bjudna på middag för fyra personer. Erbjöd mig att ta med efterrätt, men kan inte komma på något bra. Lite tips!

  • Svar på tråden Bjudna på middag, vill ta med efterrätt
  • gisse

    Äpplepaj, kladdkaka, ostkaka...

  • Soul

    Vi hade med oss en fryst cheesecake (philadelphiavarianten) med färska bär till en middag nyligen. Gjorde den dagen innan och tog med den i en frysbag. La in den i deras frys när vi kom dit och tog fram en stund innan kaffet. Mycket uppskattat!

  • Merlottis

    Maraboukladdkaka...mumma


    Äntligen är festlokalen bokad till min 30-årsfest.Min mans två band spelar...
  • Merlottis
    Pochoo skrev 2007-09-07 09:39:42 följande:
    kexchokladpaj!!
    <Men de lät la FÖR gött
    Äntligen är festlokalen bokad till min 30-årsfest.Min mans två band spelar...
  • Pochoo

    hihi o visst är det deeeeeeeeeet.

  • nicke nyfiken76
    Soul skrev 2007-09-07 09:34:42 följande:
    Vi hade med oss en fryst cheesecake (philadelphiavarianten) med färska bär till en middag nyligen. Gjorde den dagen innan och tog med den i en frysbag. La in den i deras frys när vi kom dit och tog fram en stund innan kaffet. Mycket uppskattat!
    Du hann före med mitt favorittips!
  • Merlottis
    Pochoo skrev 2007-09-07 09:47:38 följande:
    hihi o visst är det deeeeeeeeeet.
    Har du något recept på de?
    Äntligen är festlokalen bokad till min 30-årsfest.Min mans två band spelar...
  • LillElis
    Pochoo, Beräknar Du en kexchoklad per man då?Skrattande
  • MammaZara82

    Kexchokladpaj

    3 st kexchoklad
    6 msk smält margarin (ta 3-4 msk om du tycker att det smakar för mkt smör)
    150 g blockchoklad (går utmärkt med mjölkchoklad)
    4 msk vispgrädde (Går med mellangrädde om man vill va en smula nyttigare)
    3 äggulor
    1 tsk vaniljsocker (JAG utesluter vaniljsockret om jag tar mjölkchoklad för att den är söt som den är)

    1. Krossa kexchokladen i matberedare
    2. Blanda ner det smälta margarinet och rör om
    3. Häll smeten i en smord pajform
    4. Grädda i 175 grader i 6 min
    5. Låt svalna
    6. Smält blockchokladen och blanda ned grädden
    8. Rör ner vaniljsockret och äggulorna
    9. Låt svalna en stund
    10. Bred över pajskalet
    11. Låt stå kallt i kylen i 4 timmar, eller frysen ca 2 timmar
    12. Servera med grädde eller vaniljglass

  • Merlottis
    MammaZara82 skrev 2007-09-07 10:05:25 följande:
    Kexchokladpaj3 st kexchoklad6 msk smält margarin (ta 3-4 msk om du tycker att det smakar för mkt smör)150 g blockchoklad (går utmärkt med mjölkchoklad)4 msk vispgrädde (Går med mellangrädde om man vill va en smula nyttigare)3 äggulor1 tsk vaniljsocker (JAG utesluter vaniljsockret om jag tar mjölkchoklad för att den är söt som den är)1. Krossa kexchokladen i matberedare2. Blanda ner det smälta margarinet och rör om3. Häll smeten i en smord pajform4. Grädda i 175 grader i 6 min5. Låt svalna6. Smält blockchokladen och blanda ned grädden8. Rör ner vaniljsockret och äggulorna9. Låt svalna en stund10. Bred över pajskalet11. Låt stå kallt i kylen i 4 timmar, eller frysen ca 2 timmar12. Servera med grädde eller vaniljglass
    MUMMMMMMMMMMMMMMMMMA
    Äntligen är festlokalen bokad till min 30-årsfest.Min mans två band spelar...
  • MammaZara82
    Merlottis skrev 2007-09-07 10:07:27 följande:
    MUMMMMMMMMMMMMMMMMMA
    Hoppas det blir bra!!
  • MammaZara82

    Marabou Kladdkaka

    Smet:
    2 dl socker
    2 ägg
    100 gram Marabou Daim
    80 gram margarin
    1 3/4 del vetemjöl

    Glasyr:
    100 gram Marabou Scweizernöt
    4-5 msk vispgrädde

    Gör så här:
    Vispa ägg och socker poröst.
    Smält Marabou Daim och margarinet.
    Blanda ihop ovanstående väl tillsammans med mjölet.
    Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen.
    Låt kakan svalna.

    Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou Scweizernöt ihop med grädden.
    Lägg på glasyren.. NJUT!!

  • MammaZara82

    After Eight tårta(10 bitar)

    Ingredienser:
    Till kakan:
    175 g mörk blockchoklad
    175 g smör
    2 dl socker
    3 ägg
    1 dl mjöl

    Till glasyren:
    200 g after eight
    25 g smör
    1 dl grädde

    Tillvägagångssätt:

    Smält chokladen och smöret. Vispa äggvitorna hårt.

    Rör ner socker, äggulor och mjöl i smöret och chokladen.

    Vänd sist i äggvitorna.

    Grädda kakan i mjölad form i 175 i 30 minuter.
    Låt kakan svalna, gärna i press så den blir kompakt.

    Smält After Eight och smör i en kastrull och rör i grädden. Bred glasyren över kakan.

    Dekorera gärna tårtan och servera med lättvispad grädde.

  • 2 ska bli 3 är nu 4

    Gino.

    Ta med frukten hel el förbered och dela den hemma och riv över vitchoklad och in i ugnen tills det får färg. servera med vaniljglass

  • Merlottis
    MammaZara82 skrev 2007-09-07 10:16:18 följande:
    Hoppas det blir bra!!
    Tur att man inte är gravid iallafall
    Äntligen är festlokalen bokad till min 30-årsfest.Min mans två band spelar...
  • MammaZara82
    Merlottis skrev 2007-09-07 10:23:00 följande:
    Tur att man inte är gravid iallafall
  • LillElis

    Tack för alla underbara recept. Nu har jag inte bara för i kväll. Tänk vilka goda efterrätter jag kommer att kunna bjuda på framöver.

  • LillElis
    MammaZara82, Det blev Pannacotta med vit chocklad, toppad med hallon och nektarin. Blev man populär eller?? Skrattande Tack ännu en gång.
Svar på tråden Bjudna på middag, vill ta med efterrätt