• magdalena 80

    Bra recept på pizzabullar eller matmuffins?

    Nån som har nåt bra recept på pizzabullar eller "matmuffins"? Jenni har börjat klubben o jag tycker det känns lite tråkigt att alltid skicka med smörgåsar...

  • Svar på tråden Bra recept på pizzabullar eller matmuffins?
  • HimlaMilla

    Hej!
    Detta receptet från allt om mat har jag gjort en gång.
    Var lite kletigt med det blev väldigt gott!

    Pizzabullar (24 st)

    Ingredienser
    50 g jäst
    50 g smör eller olivolja
    5 dl mjölk
    1 tsk salt
    12 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
    1 tsk bakpulver

    Pizzasås:
    2 gula lökar
    2 vitlöksklyftor
    2 msk olja
    1 pkt passerade tomater (500 g)
    2 tsk strösocker
    1 tsk oregano
    1 tsk salt

    Fyllning:
    200 g rökt skinka
    200 g riven ost
    3 dl av pizzasåsen

    Till pensling:
    1 ägg
    2 tsk oregano

    Bullarna är suveräna som mellanmål, speciellt för barnen.
    Passar även som utflyktsbullar. Går utmärkt att frysa och tina i ugn eller försiktigt i mikro.

    Gör så här:
    1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet.
    Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta
    degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk.

    2. Pizzasås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt övriga ingredienser och koka sakta ihop såsen ca 10 min. Låt svalna

    3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat
    bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två
    rektanglar ca 45x25 cm. Låt jäsa täckt med duk i 15 min.

    4. Finhacka skinkan och riv osten. Bred ut 1 1/2 dl pizzasås på varje rektangel och fördela skinka och riven ost jämnt över degen.
    Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.
    Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.

    5. Pensla med ägg och strö över oregano. Grädda 12-15 min, de ska
    ha fin färg när de är klara. Servera dem gärna ljumma.
    Förvara i frys eller kyl om de inte ska ätas direkt.

  • luvliness

    Jag gor vanlig bulldeg, tar bort sockret och kryddar lite med salt, peppar och lite oregano. Sen fyller jag antingen med tomatpure eller ketchup mycket oregano ost och skinka eller champinjoner som e hackat smatt. Det blir jattegott!

  • magdalena 80

    Tack för tipsen! Ska ta o göra ett försök här nån dag då jag känner mej inspirerad

Svar på tråden Bra recept på pizzabullar eller matmuffins?