Du måste logga in för att svara i en tråd.

  • vadskajaghetadå

    varför jäser inte degen????????

    röd deg, för söta degar.

    test 1: inte för varm eller för kall degspad, men kanske för mkt mjöl?
    den jäsde aldrig så jag slängde.
    köpte ny röd jäst, tog mindre mjöl men NÄ fan heller.
    den vägrar JÄSA!!!!!!!!!!!!
    en timme nu, utan drag, med handduk.

    ska baka bullar.
  • Svar på tråden varför jäser inte degen????????
  • vadskajaghetadå
    Lovley skrev 2007-09-17 18:44:50 följande:
    stäng alla fönster
    kan det va det?
    men det var stängt vid första, nu är det öppet i badrummet  men spelar det så stor roll?
  • Peztis

    Har du ngt socker i degen? Det hjälper ju jäsningsprocessen.

    Vad trist annars! Klaga!

  • Peztis

    Deg är jättekänsligt för drag! Ställ det i t ex ugnen (utan värme) så står det skyddat.

  • vadskajaghetadå
    Peztis skrev 2007-09-17 18:45:59 följande:
    Har du ngt socker i degen? Det hjälper ju jäsningsprocessen.Vad trist annars! Klaga!
    haha

    jag bakade förr och då smakade det inget gott, smakade matbröd så istället för 1 dl har jag nu i 2½ dl

    kan man ställa den i ugnen efter 1 timme? om den jäser nu? är det ok
  • Wirra

    Jag hade också det så förut här en gång.
    Hade också checkat av den vanliga "listan"
    *inte för varmt spad - inte för varmt margarin, inte för kall mjölk osv
    *temperaturen i rummet var inte annorlunda mot de gånger det lyckats
    *handduken var den samma/precis lika dan som de gånger det lyckats.
    osv.

    jag ställde in den i garderoben, med handduk över.
    Lite varmare, inget som helst drag what so ever.
    Funkade bra.

    En lite blyg deg/jäst kanske?

  • Lovley

    nja om det har nån betydelse det vet ja inte riktigt, har bara hört det, ibland om ja bakar har ja kommit på efter halvajäsningen visst fan fönsterna, springer och stänger dem, men det har ju jäst ändå, vet inte riktigt va det kan vara,, för jag förmodar att du har handuk över degen

  • Nyfiken gul

    1: kolla datumet på jästen - gammal jäst jäser inte

    2: kolla datumet på mjölet - utgånget mjöl har sämre jäskraft

    3: kolla med termometer att du verkligen HAR fingervarm vätska - för kall eller för varm så jäser det inte

    4: följ receptet till punkt o pricka

    5: Låt det stå varmt med bakduk - utan drag. Är det kallt i rummet kan man sätta på ugnen o stänga köksdörren...


Svar på tråden varför jäser inte degen????????