Recept på kall sås!!
Hejsan skulle vilja ha olika recept på kalla såser som man kan ha till fisk. Kan nämligen inga själv.
Tack på förhand.
Hejsan skulle vilja ha olika recept på kalla såser som man kan ha till fisk. Kan nämligen inga själv.
Tack på förhand.
Köp knorr lemon o dill, creme fraiche, röd lök, majs, vill du kan du lägga till räkor.
Blanda knorr´s sås med creme fraiche, lite mer creme fraiche än det står. Strimla röd lök och blanda i med majsen. Ev räkor.
Funkar bra till grillat kött (ta då inga räkor), fisk med kokt potatis, eller som enbart en röra till bakad potatis. Mums
Jag brukar göra en kall sås till fisk på:
Creme Frachie (Gräddfil går också bra,men jag använder det förstnämda)
Majonnäs
finhackad smörgåsgurka
Dill
Saften från en citron
salt och peppar
Bara att blanda. Jag brukar gör den kanske 30min innan den ska serveras så att den kan stå och dra lite i kylen.
Har inga mått utan brukar göra på en höft.
En annan sås som också är supergod till fisk är
Creme Fraiche
Stenbitsrom (Röd)
Lycka Till!!
Finhackad rödlök
gräddfil 5dl
röd rom en stor burk
en knippe dill
salt
peppar
denna sås passar jätte bra till panerad fisk
Jag blandar i riven vitlök, salt och dill i turkisk yoghurt.
Eller finhackad rödlök och örtsalt i turkisk yoghurt
turkisk yoghurt
valfri rom
rödlök
salt & peppar
turkisk yoghurt
dill
citronsaft
salt & Peppar
färdig teriyakisås på burk (eller gör själv)
turkisk yoghurt
sweet chili
salt & Peppar
Oj då blev lite knasigt men den finhackade rödlöken hör till såsen med stenbitsrom i.
Jag gjorde en sås till fiskpinnarna igår... gräddfil, hackat äpple, ihackad nlagd gurka och lite senap... enkelt och gott
Romsås= gräddfil,(majonäs), röd stenbitsrom, dill, citron, salt, peppar
Örtagårdssås= gräddfil,(majonäs), dill, gräslök, dragon, körvel, citron, salt, peppar
Spenatsås= gräddfil, (majonäs), hackad spenat, salt, peppar
Rödlökssås= creme fraiche(lätt), hackad rödlök, salt, peppar (den här såsen passar utmärkt till all sorts kött, fågel och fisk. Brukar dessutom blanda i purjo och vitlök ibland för att få ännu mera sting!)
Fryst hackad spenat, väl avrunnen i durkslag
En burk lätt Creme Fraiche
några msk lätt majonnäs
salt och peppar
(lite cayennepeppar - för extra sting)
Blanda ihop alltihop. Smaka av med salt, peppar och lite örter efter tycke och smak; finklippt gräslök, franska provencalörter - färska ,frysta eller torkade.
Jättegott till all sorts fisk!
Tack för alla svar. allt lät jättegott
Filsås är jättegott, det är såsen vi fick i skolan till fisken.
2 dl gräddfil
1 dl fil
3/4 dl bostongurka
1 - 2 msk senap
Blanda allt, klart.