Inlägg från: Mamma Ia |Visa alla inlägg
  • Mamma Ia

    Lagar du mat med OXFOND?

    Fransk köttgryta, 4 port

    0,5 kg oxgrytbitar
    1 pkt bacon
    2 msk Oxfond med rödvin
    1,5 dl vatten
    1 röd paprika
    4-6 scharlottenlökar
    10-12 färska champinjoner
    2 dl grädde
    1 nypa timjan
    salt och peppar

    - Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta (är champinjonerna stora brukar jag halvera dem).
    - Lägg upp på ett fat och bryn sedan köttet i samma gryta.
    - Häll på vatten och fond och låt koka under lock.
    - Tillsätt baconfräset, grädde och timjan.
    - Smaksatt med salt, peppar och ev. mer fond (jag brukar ev. ta lite soja i också). Låt koka klart tills köttet är mört.

    Servera med ris och en god sallad .

    Behöver du fler recept med fonder, gå in på www.touchoftaste.com!

Svar på tråden Lagar du mat med OXFOND?