• Emeraldy

    Fiskrätter för oss som inte gillar fisk :-D

    Varken sambon eller jag är speciellt förtjust i fisk... Vi äter det om det bjuds, men vi gör ALDRIG fiskrätter hemma.

    Nu har vi dock en dotter och vi vet ju att fisk är väldigt bra mat, så vi skulle nog kunna tänka oss att prova göra nån fiskrätt.

    Har ni nåt bra tips på en lättlagad fiskrätt (tänk på att vi ALDRIG har gjort nåt med fisk!!) som kan tänkas gå hem även hos oss som inte är så förtjusta i fisk??


    Barn behöver kärlek, särskilt när de inte förtjänar den.
  • Svar på tråden Fiskrätter för oss som inte gillar fisk :-D
  • viagra

    ett halft paket räkost,3a vispgrädde vitpeppar och salt värms upp och häll över 2st frusna torskblock. gratinera till fisken är genonkokt ca50 min 225gr. oslagbart gott! min man hatar fisk men detta äter han ,jag har potatismos till.

  • Emeraldy

    Tack för alla tips

    Tacotorsk och tzatzikitorsk och receptet med räkost ska vi kanske kunna våga prova eftersom det i de recepten verkar finnas en del som tar bort den värsta fisksmaken...

    Återkommer när vi har vågat testa


    Barn behöver kärlek, särskilt när de inte förtjänar den.
  • viagra

    ta gärna med lite dill också!

  • palmblad

    Låter iofs lite galet att äta fisk om man hatar fisksmaken, men rödspätta smakar inte lika mycket fisk.

  • Emeraldy

    palmblad:
    Man kanske kan lära sig..?


    Barn behöver kärlek, särskilt när de inte förtjänar den.
  • palmblad

    Ja, det förstås och jag tycker det är bra att ni försöker o vill vara föredömen för barnen. Själv tycker jag att fryst fisk har mildare smak än färsk.

  • Lilu

    Jag brukar göra en annan variant av tacotorsk.....som även har mjukost i och nachos Supergott....ska se om jag hittar receptet (länge sen jag gjorde det, men tror det blir det i morgon) så lägger jag ut det senare i kväll när barnen gått och snasat


    (¯`°?.¸ ღ Stolt mamma till Linus 010716 & Lucas 030510 ღ ¸.?°´¯)
  • Emeraldy

    Lilu:
    Jag tar gärna ditt recept


    Barn behöver kärlek, särskilt när de inte förtjänar den.
  • Lilu

    Oj det hade jag glömt Förvånad. Men jag skulle göra det och receptet är borta.....jag ska leta lite till och se om det kommer fram. Om det gör det så skriver jag in det här på en gång


    (¯`°?.¸ ღ Stolt mamma till Linus 010716 & Lucas 030510 ღ ¸.?°´¯)
  • turbomorsan

    du kan steka laxfileer och när dom är genomstekta har du i tomat/saffran creme fraiche och lite matlagningsgrädde krydda gärna med citronpeppar och låt puttra en liten stund severa med tex pasta jag är inte heller särskillt förtjust i fisk men det här tycker jag är kanongott!

  • Snarkofagen

    Det HÄR är jättegott och tar garanterat bort fisksmaken! Använd torsk eller annan vit fisk. EJ rödspätta!

    Fiskblock (behöver ej vara tinat) läggs i en ugnsfast smord form. Salta och peppra, gärna med citronpeppar. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter

    Under tiden gör du potatismos (pulvermos funkar fint) och bearnaisesås (pulver funkar fint här också, enkelt va?). Ta ut fisken, lägg moset runt fisken och på med bearnaisesåsen på fisken.

    In i ugnen igen ca 10 minuter. Servera med citronklyfta och sallad.

    JÄTTEGOTT!!!

  • Emeraldy

    Roligt med så många recept Ska försöka prova nåt nu i veckan. Återkommer med rapport .-D


    Barn behöver kärlek, särskilt när de inte förtjänar den.
  • CarlHerman

    Köp pandalusiusfiléer (heter de så?), säljs 5st långa filéer i en stor genomskinlig påse. Tina 2-3st (går snabbt)

    Ha dem i ugnen ca 4-5min, ta ut och bre på rejält med creme fraiche paprika&chili, kan ev. ha lite lök (purjo eller vanlig) och ost på. Sätt in i ugnen igen några minuter. Fisken blir färdig väldigt snabbt. Servera med ris och cremefraichen som blir över (ev. lite utspädd med vanlig naturell cremefraiche)

    Vi brukar också göra en supergod fisksoppa med samma fisk.
    Stek lite lök i en gryta, bara nån minut,häll i 1-2förpackningar Kelda Orientalisk soppa, lägg i potatisbitar (kan ev.vara lite förkokta så går det snabbt), broccoli och fisken skuren i bitar. Blir färdigt på några minuter efter man har lagt i fisken. Man kan ha i lite det man känner för. Smakar inte fisk alls.

  • lyckliga sagofén

    Det här är SUPERGOTT!

    Lägg 4 laxfiléer i en form.
    Krydda med salt och citronpeppar.
    Ta 1 dl creme fraiche, och blanda ihop det med 2.5 dl
    mellangrädde och 2 msk hummerfond & 1 dl vatten, 2 tsk senap
    ( helst fransk) och dill efter smak!

    Värm blandningen och häll det över fisken.
    In i ugnen 200 grader i 30 min!

    servera med pressad potatis eller ris!

  • imsel

    vet någon hur mycket citronpeppar man ska ha om man gör fisk i ugn med matgrädde??

  • Snarkofagen

    imsel: Jag går aldrig efter recept utan jag brukar bara sprinkla på "så att det ser bra ut". Tyvärr. Kan tänka mig att det kanske blir en halv tesked eller nåt? En hel tesked, kanske?

Svar på tråden Fiskrätter för oss som inte gillar fisk :-D