Här kommer lite serveringstips:
DRYCK
Dryck ur flaska eller karaff serveras från höger sida. Man håller flaskan i höger hand. I rödvinsglaset häller man upp vin till drygt hälften av glasets höjd. Sedan går man vidare till nästa gäst. Om ni ska servera t.ex. fördrink/champagne från en bricka bjuds detta från vänster, så att gästen kan ta ett glas med sin höger hand.
MAT
Mat som serveras på tallrik ställs fram från höger medan mat som är upplagd på fat serveras från vänster sida.
AVDUKNING
Tallrikar dukas bort från höger sida, eftersom det är enklast att stapla tallrikar på vänster arm. Nya tallrikar ställer man fram från höger sida. Om man tar med sig en ny tallrik in tar man bort den gamla från höger och ställer fram den nya från vänster.
Innan man serverar dessert ska tidigare tallrikar, bestick, uppläggningsfat mm dukas av. Glasen däremot står kvar.
Sedan tycker ju inte alla att dessa regler är så viktiga men det kan vara bra att känna till...