Inlägg från: Ann Lee |Visa alla inlägg
  • Ann Lee

    Servera på bröllop?

    Här kommer lite serveringstips:

    DRYCK
    Dryck ur flaska eller karaff serveras från höger sida. Man håller flaskan i höger hand. I rödvinsglaset häller man upp vin till drygt hälften av glasets höjd. Sedan går man vidare till nästa gäst. Om ni ska servera t.ex. fördrink/champagne från en bricka bjuds detta från vänster, så att gästen kan ta ett glas med sin höger hand.

    MAT
    Mat som serveras på tallrik ställs fram från höger medan mat som är upplagd på fat serveras från vänster sida.

    AVDUKNING
    Tallrikar dukas bort från höger sida, eftersom det är enklast att stapla tallrikar på vänster arm. Nya tallrikar ställer man fram från höger sida. Om man tar med sig en ny tallrik in tar man bort den gamla från höger och ställer fram den nya från vänster.
    Innan man serverar dessert ska tidigare tallrikar, bestick, uppläggningsfat mm dukas av. Glasen däremot står kvar.

    Sedan tycker ju inte alla att dessa regler är så viktiga men det kan vara bra att känna till...

  • Ann Lee

    Gästens högra sida är även din högra sida eftersom du arbetar "bakom" gästen. Du sträcker dig ju inte tvärs över bordet.

    Svarta byxor och vit skjorta fungerar alldeles utmärkt. Du kan även ha en svart knälång kjol. Svarta diskreta skor till detta. Tänk på att inte ta världens klackar, du kommer att få såå ont annars. Det blir ju en lång kväll. De flesta som serverar har inte speciellt höga klackar just för att spara på fötterna.

Svar på tråden Servera på bröllop?