Inlägg från: antitanten |Visa alla inlägg
  • antitanten

    Grisöron

    Grisöron är goda, men ack så förrädiska.
    Många hundar blir riktigt risiga i magen faktiskt.
    Är grisöronen rökta är det värre än lufttorkade, som går att få tag i .
    Om det inte finns andra än de, brukar jag torka av dom först med hushållspapper- då ser man hur mycket fett som kommer av.

    Grisöron som man kan köpa i mataffärer i plastpåseförpackning är inte att leka med heller.
    Dogman och andra tillverkare... hemska som hundarnas magar risar ihop sig direkt av.

    En annan "trigger" vad gäller hundar som blir risiga i magarna, är otvivelaktigt FROLIC.
    Alla hundar av Collie-typ osv med dokumenterat känsliga magar- blir rejält dåliga och inte alltför sällan av bara en halv eller en Frolic.
    Frolic innehåller nämligen en massa kadaver och annat skit som definitivt inte är bra för vare sig hundar eller andra djur.

    Hittar man grisöron gjorda av majs osv är det mkt bättre, då har man helt gått bort från det animaliska fetterna- vilket gör att magarna inte blir dåliga.

  • antitanten
    Cheera skrev 2007-09-29 17:14:27 följande:
    LillaLulla:Finns det orökta grisöron? Men jag vet inte om jag törs prova. Fast tuggbenen har han ju klarat av och det är ju torkad hud som är virad....hm. De större benen tittar han knappt åt, leker lite med ibland bara och de små äter han upp på en gång.
    Ja då, det finns lufttorkade grisöron.
    Sen finns det också  KALVÖRON som är betydligt bättre.
  • antitanten
    LillaLulla skrev 2007-09-29 20:01:57 följande:
    Åh, sådana har jag inte testat! Eller ja, MIN HUND har inte testat... Varför är de bättre?
    Jo just för att det inte är så fett, vilket ger lös mage.
  • antitanten
    Ofeliaa skrev 2007-09-30 01:05:39 följande:
    Jag har slutat att ge grisöron då jag såg en hund som hade fått matstrupen upp sprättad av just ett grisöra..
    Ja det är ju viktigt att hundarna tuggar ordentligt och inte sväljer stora bitar s.a.s.
Svar på tråden Grisöron