Julgodis/mat å bak!!!
Ne, blive nå lustigt på sidan där..
Ne, blive nå lustigt på sidan där..
om man gör saffransbiscottis, hur ska man förvara dom? å hur länge håller dom?
Gjorde bara vanlig knäck..som står i typ de flesta kokböker, men sen istället för mandeln, som jag inte tål, malde jag ner polkagrisar,ca 2 dl malda till en sats knäck, blev riktigt gott.
Gjorde brända mandlarna...en gång aldrig mer...fy vilket jobb det var med dom..
Har just nu leilas smörkola på spisen..gjorde ett kulprov...väldigt tidigt...tnkte ha nån smak i..men nej nej...gu så god smak...längtar tills den är färdig
Lär bli mååånga satser av den
Kryddsockerkaka:
Smakar åt mjukpepparkake hållet. Super god, står i ugnen just nu.
2 ägg
3 dl socker
Vispas
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk stött kardemumma
1½ dl mjölk/fil eller grädde
100gr smält smör/margarin
Rör ihop allt, och häll sedan i smörad och bröad form.
175 grader i 45 min.
Gjorde mintkyssar igår...e ju så gott, å enkelt att göra själv
3 dl strösocker
1 dl vatten
½ tsk ättiksprit
Låt koka upp och koka sedan på längsta temperatur i 10 min.
Häl sedan över i nått annat, bunke eller så och häll i 7-8 droppar pepparmyntsolja, rör med en gaffel tills smeten börjar bli vit, tar en liten stund.
Börja sedan klicka ut små runda platta saker på bakplåtspapper, man måste vara ganska snabb här för smeten stelnar oerhört fort.
När de sedan är stela är det bara att smäla lite mörk choklad och sätta prickar på de vita.
Smörkolan går utmärkt att slå in i bakplåtspapper, det har jag gjort och de lossnar utan problem.