Inlägg från: PennyJane |Visa alla inlägg
  • PennyJane

    Julgodis/mat å bak!!!

    Jag hade tänkt gör Rockt Road i kväll.. Handlade allt. Fast jag missade att det skulle vara 6 stycken kvalitétschokladkakor. Det blir ju huur dyrt  som helst!! Men jag har köpt allt det andra.. Så jag ska köpa 5 kakor till och göra det imorgon.

    Jag älskar att julpyssla.. brukar göra massa godis och sju sorters kakor till jul.. Såå mysigt på julafton att bara duka upp allt!Räcka ut tungan

    Igår bakade jag lussebullar och pepparkakor.. det blev mums! Jag har bakat bondkakor och kolakakor.. Så det är fem sorter kvar.


    (¯`°?.¸ ♥ Världens finaste Signe ♥ ¸.?°´¯)
  • PennyJane
    Nessii skrev 2007-12-06 22:02:58 följande:
    Om du har ett ÖB eller Lidl i din närhet kan du gå dit o köpa skaplig kvalitetschoklad till ett vettigt pris. Lidl har en go 70% choklad även 60% till bra pris.. Bara ett litet tips..
    aha... ja.. det var ett bra tipps.. ska kanske åka på ÖoB imorgon. Bara min lilltjejs hosta har blivit lite bättreFundersam
    (¯`°?.¸ ♥ Världens finaste Signe ♥ ¸.?°´¯)
  • PennyJane

    Gjorde Rocky Road igår.. Det är sååå gott!! Ikväll provade vi lite rödvin till. Mörk cholkad och rödvin är en höjdare!!

    Ska läsa igenom tråden ordentligt och kanske göra något annat gott imorgon!

    Hmm.. så får det nog bli en sväng på gymet också för samvetets skull.. hehe


    (¯`°?.¸ ♥ Världens finaste Signe ♥ ¸.?°´¯)
  • PennyJane

    Jag hade bara en bakplåt med bakpapper och bredde ut i ett tre cm tjockt lager. blev bra! Man ska ju skära dom i bitar sedan.

    Hållbarheten är nog som valigt godis. Men man hinner nog äta upp dom så de hinner nog aldrig bli gamla!Räcka ut tungan

    Men man kan ju ha dom i kylen och plocka fram ett tag innan man ska servera.. för de är godast rumstempererade!

    Nu ska jag göra Leilas saffransskorpor! Någon som provat?


    (¯`°?.¸ ♥ Världens finaste Signe ♥ ¸.?°´¯)
  • PennyJane
    Mrs Kaffelatte skrev 2007-12-09 13:47:12 följande:
    Jag ahr gjort Saffrans skorporna.. Kalasgoda.Dock vill jag bara rekomendera dig 2 saker.1.Grovhacka mandeln i stället för hela.. De blir svåra att skära sönder och sen är de mycket godare om de är grovhackat.2.Låt saffranet vara med i smöret medans du värmer det. Värme gör att man får ut mer smak av saffranet.Fråga:Rocky Road..Finns det något annat man kan ha i stället för dumle? Verkligen bara avskyr dumle..
    Vilka bra tipps! det ska jag!

    Har inte gjort skorporna än för vi fick åka till sjukhuset med dottern. Hon har en så hemsk hosta.. nu har hon fått bricanyl och sover gott så jag tänkte passa på!

    Ang Rocky Road:
    Hmm.. vet inte vad man skulle kunna tänka sig att byta mot.. men man borde ju kunna byta mot något liknande som man gillar...
    (¯`°?.¸ ♥ Världens finaste Signe ♥ ¸.?°´¯)
  • PennyJane

    å nu är saffransskorporna klara.. MUMS!! så gott!!


    (¯`°?.¸ ♥ Världens finaste Signe ♥ ¸.?°´¯)
  • PennyJane
    Kary skrev 2007-12-09 18:04:10 följande:
    Jag bor just nu utomlands så jag kan inte köpa dumlekola här. Tror nu man kan ersätta med riesen? Hur många gram är det i en påse dumlekola förresten?
    Kanske inte just riesen blir så bra... den är ganska hård tycker jag och svårtuggad. Mörk och mustig i smaken.. Eftersom det är så mycket mörk choklad i övrigt tror jag det blir förmycket.. Finns det ingen annan kola dom är av den lite mjukare sorten?
    (¯`°?.¸ ♥ Världens finaste Signe ♥ ¸.?°´¯)
  • PennyJane

    åh vilka fina burkar! Jag har jättelångt till IKEA.. typiskt..Fundersam


    (¯`°?.¸ ♥ Världens finaste Signe ♥ ¸.?°´¯)
  • PennyJane

    Jag har gjort lite olika godisar idag men ett som jag bara måste få tippsa om är Mjuk chokladkola. Den blev så vansinnigt god!!

    Ingredienser ca 60 st 50 g smör
    3 dl vispgrädde
    3 dl strösocker
    1 dl ljus sirap
    100 g mörk choklad
    Gör så här Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock, rör om då och då. Kolan är klar när termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg till hård. Koktid ca 20 min i en vid gryta eller ca 30 min i en gryta med mindre botten. Ta grytan från värmen. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Rör tills den har smält. Häll upp smeten i en form klädd med smörpapper ca 20 x 20 cm. Låt den kallna och skär i bitar. Förvara kallt.


    (¯`°?.¸ ♥ Världens finaste Signe ♥ ¸.?°´¯)
  • PennyJane

    Har även gjort Leilas Smörkola idag med pepparkaksmak. Den blev också sååå god!


    (¯`°?.¸ ♥ Världens finaste Signe ♥ ¸.?°´¯)
Svar på tråden Julgodis/mat å bak!!!