Julgodis/mat å bak!!!
Bidrar med saffranstryfflar. Kalasgoda och lätta att göra.
Saffranstryffel
Ingredienser:Tryffel
1 dl vispgrädde
1 msk honung
1 g saffran
250 g grovhackad Vit Choklad
30 g osaltat smör
1 tsk cognac (kan uteslutas)
Sockerrostad mandel
4 dl krossade mandelflagor
1 dl florsocker
3 msk vatten
Garnering
150 g Vit Choklad Gör så här:Tryffel
Koka upp grädde, honung och saffran. Slå det över den hackade vita chokladen. Tillsätt sedan smöret och sist cognacen. Rör tryffeln slät. Låt stelna i kylskåp och klicka sedan ut med hjälp av en matsked, ca 10 g bitar, som rullas runda.
Sockerrostad mandel
Blanda alla ingredienserna och bred sedan ut på en plåt. Rosta i 200° tills de nått en gyllenbrun färg. Låt kallna.
Garnering
Smält chokladen. Rulla tryffelkulorna i den avsvalnade chokladen och sedan i mandeln. Låt dem sedan kallna ordentligt i kylskåp.
Jag gjorde utan sprit och doppade kulorna i smält vit choklad istället för ovanstående garnering. Blev superbra. Ett tips då bara är att ställa dem i frysen en stund innan chokladdopp, så inte den varma chokladen bara rinner av.