Inlägg från: Charleston |Visa alla inlägg
  • Charleston

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    Ni som använder prym-tång till tryck-knappar.
    hur gör ni? mina vill inte fastna.
    och då har jag bara ett tunt trikåtyg och stretch-band, så det är inte så tjockt. eller?

  • Charleston

    yoko: ja det tror jag. plastdelar och andra delar enligt bild... men jag ska någ prova lite när jag inte är så trött = alltså inte ikväll.. ska bara klippa ut tyger till thsirts och sy en infodring....

    men vill gärna höra mera tips o trix i frågan

  • Charleston

    Gekko: meddelandena gick om varandra.
    Jag har ännu inte provat, eftersom jag har sytt på en jeans-snickar-kjol (det blev lite mer än en infodring och inget klíppt). Den blev faktiskt färdig, förutom fållen, som jag ska vänta med till i morgon.

    Men det låter lustigt att det bara ska vara att trycka till. Måste man inte passa in taggarna i ringen? Får som sagt prova vidare i morgon.

    Jica: Jag kom på Filurkläder, då jag kallade magen för Filuren och så var det någon som sa "eller Filuran", och så blev det smeknamnet Fiffiluren på Filuren/Filuran. Filurkläder till Fiffiluren helt enkelt

  • Charleston

    okejokej, min prymtång funkar precis som den ska. tryckknapparna fastnar utan att jag behöver ta i så att jag blir blå jag var säkert för trött sist, dessutom provade jag med knappar med mindre dimension...

  • Charleston

    tant elin, det finns ett slags gummiliknande lim, som man kan göra egna halksockor med, och dekorera strumpor med. Det kanske kan funka. Men jag vet inte var man köper det förutom här i nyköping.

  • Charleston

    tant elin: jag skulle hellre leta på Clas Ohlsson, panduro och andra affärer som har hobbymaterial. alternativt heminrednings-affärer som säljer barnkläder/grejjer.

  • Charleston

    min bvc:a undrade idag om jag inte kunde göra en kollektion o sälja, via sk. home-party och i så fall skulle jag kunna få vara på bvc. Fiffiluren hade nämligen sin nya jeans-snickis-klänning på sig idag. stor uppmärksamhet, att jag knappt visste vart jag skulle göra av mig. det började med att bvc:an såg Filurkläder på mössan... Dock syr jag inte till annan än just fiffiluren, även om jag kan tänka mig att göra något undantag en och annan gång. massproducera är inte min grej.

    Men grejen som så, att sälja på öppna förskolan tycker jag låter lysande!

  • Charleston

    gekko: jag har för mig att det har skrivits på tråden om att du har gjort vantar, stämmer det? jag har i alla fall inte hittat dem på bild eller på någons blogg. Men skulle gärna vilja göra det. funderar på att sy ett par (förstås).

  • Charleston

    Leeluu: Tyrvi har gjort jättefina lektäcken. Fiffiluren använder sitt dagligen (det understa) och det har varit så kul att se hur hon har upptäckt detaljerna vartefter. Prasselbanden i djungeltyget är favoriter (på den orange rutan). Ögonen har hon inte riktigt kommit på ännu. Fickan (i vänstra övre hörnet) var också en spännande upptäckt.

    tyrvi.blogspot.com/2007/05/jkla-sladd.html

Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!