• Cirrus

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    Jag har lite idétorka just nu och det är inte bra med tanke på att sambon försvinner till Göteborg i några dagar Samvetsfri sytid m a o!

    Min bror och hans sambo väntar sitt andra barn när som helst och jag måste börja sy på present(er). Någon vänlig själ som har idéer till mig?


  • Cirrus

    Bra tips, tack för det

    En annan fråga till allihopa, har ni någon materialbudget när ni köper tyg och liknande? Jag skulle själv kunna köpa hur mycket tyg som helst och bunkra och bara plocka av när jag vill sy. Nu har jag ju föräldrapenning och det fungerar inte så bra då Fundersam

    Någon som har koll på hur många kronor som rullar iväg till material på en månad? Många av oss här inne syr ju en hel del menar jag.


  • Cirrus

    pejgan: du har väl mycket löpande kunder ändå, då kan jag tycka att det blir på ett annat sätt.

    Jag har inte drösvis med återkommande kunder så det är ju inte alltid tygkronorna kommer tillbaka på en gång. Det hade ju varit trevligast.

    Själv retar jag mig på höga fraktkostnader också och det gör ju att man gärna vill beställa mycket när det väl ska beställas. Jaha, då blev det ju billigt..


  • Cirrus

    Det har rätt nyligen gått upp för mig att många säljer sina hemsydda plagg på Tradera. Vet inte varför, men det känns sådär för mig. Jag använder mig av Tradera för att sälja mina barns avlagda kläder (köpta) så forumet som så tycker jag är lysande. Mina egna sydda grejer vill jag dock inte sälja där.

    yrväder: idén om att rensa i förrådet och få någon krona är dock inte dum Det kanske är enklast att nyttja Tradera till det.


  • Cirrus
    yrväder skrev 2007-10-09 14:30:02 följande:
    Jo det skulle man ju kunna göra isåfall. Tyvärr är det dåligt om marknader här norröver. Jag har pratat med min frissa, som brukar sälja lite grejer nu och då utan att ta nån provision, så jag ska ev få hänga upp lite grejer där som folk kan kika på och så lite mindre grejor som dom kan köpa på en gång. Sen har jag pratat med en bekant/ingift släkting som frågade om jag var intresserad av att ha nåt liknande ett klädes-party, där folk kan få kika på tyger och färdiga plagg, och sen beställa.
    Så sa en syster till min svägerska också. Hon ville komma på homeparty och beställa utifrån tygval och modeller  Kanske inte alls en dum idé.
  • Cirrus
    Pochahontas skrev 2007-10-09 20:16:47 följande:
    Tack. Jag har sytt dom i vanligt trikåtyg. Nåt jag hade hemma, typ... Ska sy dom i velour nu, tänkte jag...Mönstret utgick från ett par trikåbyor i senaste Ottobre, sen ändrade jag måtten efter byxor jag hade som satt så tajt som jag ville på henne. Sen gjorde jag benen raka, och ungefär en dm för långa... Sen blev det bra!
    Vilket modellnummer ur Ottobre är det du använt?
  • Cirrus
    lilla trollets mamma skrev 2007-10-10 23:05:29 följande:
    Tyras, mm precis Gummsan82, ja förälskade mig helt i den funderar på om man kan använda den bruna "modemanchestern" (har jag för mig den heter) från S&S, tror det skulle bli ganska snyggt... Någon som sett den "live" och vet om den skulle passa till höstklänning?
    Jag har den bruna klänningen. Orkade inte ens försöka mig på att sy en själv Generad

    Och ja, det är en riktig höstklänning/tunika. Jag köpte min till sonens dop och som det står så passar den både till gravid och ej gravida.
  • Cirrus

    Efter två kvicka och smidiga läggning är nu kvällen bara min (mannen är på tjänsteresa)! Attans synd bara att jag inte har något kul tillklippt. Inte heller har jag någon prenumeration på Ottobre så den har jag inte att läsa *snyft* Ska det vara så illa att jag måste sätta mig framför tvn, det törs jag aldrig berätta för min sambo sen Generad (soffsittande är inte så vanligt här nämligen).

    Sorry ifall det här blev lite OT. Vad syr ni andra på för något roligt?


Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!