Recept på inbakad fläskfilé?
Ja jag vill gärna ha nåt gott recept på inbakad fläskfilé. Helst UTAN svamp. Gärna med lök
Ja jag vill gärna ha nåt gott recept på inbakad fläskfilé. Helst UTAN svamp. Gärna med lök
JAg brukar bara ta å fylla med vitlöksost, cantadou eller hur 17 det stavas... Mumma
(steker filén i bitar, klickar på osten sen smördeg)
åh va bra att jag hittade din ts..så slapp jag skriva en egen ;) jag ska bjuda på det imån men har aldrig gjort det själv..
ska man bryna fläskfilen på utan bara innan man rullar in den i smördegen o in i ugnen eller ska man göra den helt klar???
rättar mitt inlägg.. "ska man bryna fläskfilen på YTAN"
det är nog bättre att försteka den lite iaf först.. så den helst ska blir klar..
Här kommer ett tips från kocken!
Bryn fläskfilén.
Kavla ut smördegen så den kommer täcka HELA filén.
Antingen kan man skära en skåra i köttet och fylla med precis vad man vill.
Jag brukar ta philadelphia vitlök och örter.
Linda in köttet i smördegen och lägg den i en form med kanten neråt.
Pensla med ägg så den får fin färg.
In i ugnen i 20-30 min på 175-200 grader eller tills den fått fin färg.
Ja stek den lite på alla sidor innan, inte genomstek men så den får färg.
Tänk på att när den sen är inbakad så tar det längre tid för köttet att bli klart då den ligger inbakad.
Så mer stekt än rå.