• krakel

    vad för sås...

    är god tillsammans med grillad kotlett och koktpotatis...

  • Svar på tråden vad för sås...
  • MrsK

    Tzatsiki är gått och de passar både till kött som kyckling.

  • krakel

    oj är ju sååå superdålig på att göra sås om jag nte först stekt köttet...

    tack för era förslag nån som kan nån annan god kall sås ...

  • Spixie

    cafe de paris-sås är gott till.

  • firhilwen

    Mozarella eller creme fraiche, vitlök, soltorkade tomater, salt och peppar.

    Mixa rubbet slätt. Funkar både som kall och varm/värmd.

    Det är supergott till just stekt eller grillat kött, men även som fyllning tillsammans med lufttorkad skinka i Quesadillas...

  • krakel

    men gu va gott det lät då kramizza.. dreglar fast jag redan ätit..

  • firhilwen

    Det ÄR gott!

    Jag har en kräsen 7-åring här hemma som fullkomligen älskar det (i alla fall tills han inser att Mozarella är ost).

    Och bäst av allt är att det är så himla enkelt att fixa till!!!

  • mirresmamma

    knorrs färdiga kantarellsås på tetra! Den är supergod till det mesta i mat och potatisväg. Blanda i lite kantareller så blir det ännu godare!

  • Mamma Ia

    En jätteenkel kall sås som passar till grillat, både kött och kyckling är min kalla gräddfilssås. Gör så här:

    1 pkt gräddfil
    chilisås
    sambal oelek
    salt o vitpeppar

    Blanda alla ingredienser. Jag brukar ta ca 2-3 msk chilisås, och ca 1 tsk sambal oelek beroende på hur stark man vill ha såsen.

  • Anne Yone

    Grönpepparsås! (sån där på påse som man blandar ut med mjölk....*lat* )

    Jag brukar oftast ha en kall BBQsås till grillat... Såhär gör jag den:
    Eller.. Det här är originalreceptet. Jag brukar höfta på lite som jag vill... Har mer vitlök tex... =)

    1 finhackad gul lök
    ½ finhackad grön paprika
    ½ finhackad röd paprika
    1½ dl chilisås
    1 msk senap
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 krm svartpeppar
    1 msk vinäger
    1tsk worchestershiresås (kan man hoppa över, det går liak bra aif)
    ca ½ till 1 dl mild olja (tex majs- eller matolja) Oljan häller man i under omrörnign tills det är lagom såsigt.

    Allt blandas bara ihop och så ska det gärna stå ett tag, helst över natten och gegga ihop sig. Men det funakr bra att göra den i sista sekunden också.

  • krakel

    oj nu har man så många såser att man nog måste till att grilla i helgen

  • snobben

    supergod sås!

    Gräddfil
    soltorkade tomater
    fetaost
    vitlök

    göra ihop allt med lite salt och peppar...MUMS!!!

Svar på tråden vad för sås...