• known as beautiful

    Här samlas vi med lite för högt värde av prolaktin som vill bli gravida..

    Nu har vi kämpat länge med att bli gravid och våran utredning visa att jag hade ett lite för högt värde av prolaktin och det är troligtvis det som gör att jag inte blir gravid..Mitt värde var inte så pass högt att jag har symtom som utebliven mens, ingen ägglossning utan det är som det ska vara...Vore kul att prata med fler som är i samma sits..Jag ska göra magnetröntgen den 8:e November sen ska jag få medicinering!

  • Svar på tråden Här samlas vi med lite för högt värde av prolaktin som vill bli gravida..
  • brokenheart87

    hej tänkte bara fråga dig om man har förhöjda prolaktin värde men får äl kan den ändå förhindra att man blir gravid???

  • known as beautiful

    jag känner av min ägglossning och har även tagit prover och gjort undersökning som visar att jag har ägglossning och min mens cykel är exakt 27 dagar varje månad såå JA..Mitt prolaktin är tydligen för högt men inte såå mycket men det räcker för att jag har svårt att bli gravid jag kan tydligen bli det men chansen e liten..

  • brokenheart87

    har din läkare sagt så? för att det min läkare har sagt e att har man förhöjt prolaktin kan det skapa problem med äl men den påverkar inte din chans o bli gravid mer än att få dig o sluta få äl...

  • known as beautiful

    ja alltså hon sa att är det så att man har jätet mycket för högt prolaktinvärde såå har man ingen ägglossning och mensen är antingen oregelbunden eller såå dyker den sällan upp..men eftersom mitt värde bara var lite för högt så sa hon att det ändå räcker för det försvårar att bli gravid..

    När kvinnor är gravid produceras prolaktin som gör att vi kvinnor inte kan bli gravid direkt när man fött ett barn så kvinnor som är gravid och precis fått barn har jätte högt prolaktin värde just för att dom inte ska kunna bli gravida direkt efter..

  • brokenheart87

    hög prolaktin har man ju efter förlossning för att kunna amma, om du söker på internet det står att prolaktin påverkar fertilitet genom o strula med ÄL o på det viset blir man inte gravid. Kolla up det med läkaren igen... nån mer som har nåt o lägga till???

  • known as beautiful

    jaa man har det ju efter förlossningen med ja för att kunna amma..både min bm och läkare har förklarat för mig sen har jag läst här på nätet oxå..joo precis men eftersom mitt inte var jätte högt såå strular inte min ägglossning utan då måste det vara högre mitt låg bara lite över..


    brokenheart87 skrev 2007-10-20 23:59:14 följande:
    hög prolaktin har man ju efter förlossning för att kunna amma, om du söker på internet det står att prolaktin påverkar fertilitet genom o strula med ÄL o på det viset blir man inte gravid. Kolla up det med läkaren igen... nån mer som har nåt o lägga till???
  • known as beautiful

    jag ska få medicinering efter jag gjort röntgen som jag ska äöta i 3 månader för att det ska sjunka såå hoppas nu det går bra

  • Piggo

    Får jag hänga på? Jag har också för högt prolaktinvärde, ca 1800 istället för normala som ligger mellan 400-500 enl. min gynekolog. Vi har försökt få barn i 100000000000 år (kämms det som) så jag hoppas detta är enda orsaken och att det kommer att ordna sig snart. jag äter Pravidel och ska också göra en magnetröntgen snart. Någon annan här som äter Pravidel och som känner av biverkningar? Jag har ont i lederna, ett humör som inte är att leka med, ömma bröst samt konstant supertrött.

  • Rinda

    Hoppar in här lite sent men jag har samma problem. Mitt prolaktin ligger bara lite över det normala, ca 80. Har ätit Dostinex sedan 14 veckor tillbaka och gjort MR för två veckor sedan. Ska få reda på resultatet av både medicinering och MR v50. Håller på att bli tokig av att bara gå och vänta hela tiden...

  • kjaamjosse

    Har just fått veta att jag har hög halt av hormonet prolaktin..
    Känns jobbigt, då jag för lite över 1 år sedan jobbat med min anorexi.
    Sen okt. är jag normal viktig.
    Vill gärna ha barn, men kan jag få?
    Varför har jag höga halter?
    Har MR om 3 mån. käns låång tid att vänta. Obestämd

    Har ingen mens, och de kommer mjölk ur brösten om man trycker lite lätt.
    Någon med samma erfarenhet.
    Detta känns oerhört jobbigt.
    Kan jag någonsin få barn?

  • Jemiii

    hejsan....Jag hoppar in här...

    jag o min man har planerat barn i ett bra tag nu...Senast jag var på gyn så såg läkaren att jag har för högt värde av prolaktin. Normalt ligger de mellan 45-320, jag hade 820....

    Han har tagit fler prover på mig så nu väntar jag på svar.....

    Jag fick diagnosen PCO i början på förra året men han sa att jag knappt har någon PCO och att han ska ta reda på för att jag sedan kan behandlas....

    Känns lite jobbigt och att det är så mycket fel på mig...Mår skit.....Vill bara bilda en familj och få en liten bebis....

  • evepävve

    Jag hoppar också in här ngr år senare .. 
    Fick reda på idag att jag har förhöjt värde av prolaktin .
    Har inga symptom på det mer än att min menscykel är lång , ca 33-35 dagar .
    Men har äl ialf .
    Undrar om någon av er som skrivit tidigare fått barn nu eller hur det gick för er ?
    Jag ska ta ett nytt blodprov & sen får vi se .
    Försökt få barn i snart fyra år . 

  • Marskatt

    Hej, har inte skrivit här förut men har förhöjt prolaktinvärde pga ett prolaktinom i hypofysen.

    Tog proverna 2009 pga att jag inte haft mens på ett halvår. Fick veta att jag hade för högt prolaktin, fick en tid för MR och påbörjade medicinering med pravidel. Innan jag hann gör röntgen så blev jag gravid.
    Under den graviditeten bestämde läkaren att jag skulle sluta med pravidel. Mådde bra men hade ofta och väldigt ont i huvudet, men det fungerade och jag pumpade bröstmjölk till min dotter i 1 år fullt ut eftersom hon inte ville amma utan föredrog flaskan.
    Fick göra en MR och dom konstaterade att jag hade ett prolaktinom i hypofysen, så när min dotter var lite över 1 år och jag hade lyckats sluta med pumpningen började jag äta medicin igen, denna gången parlodel eftersom det var det dom hade på apoteket. Låg däckad i soffan i 3 dagar och kunde inte röra mig för jag mådde så illa, sedan blev det bra igen. Så fort mensen kom tillbaka blev jag gravid igen.
    Den här gången hade jag bytt till specialistläkare och dom sa att jag kunde fortsätta med medicineringen under graviditeten fram till några veckor före beräknad förlossning för att medicinen ska hunnit gå ur kroppen för aminingens skull. Att jag skulle fortsätta med medicinen var pga att prolaktinomet inte skulle växa.
    När min andra dotter föddes var det bra i några veckor sedan fick jag mer och mer huvudvärk och var sängliggande några dagar varje veckan. Efter en Mr till så kunde läkarna se att prolktinomet vuxit rejält och att det tryckte mot en nerv och ett blodkärl, därför hade jag sån hiskelig huvudvärk och även ont i huden i ansiktet, det känndes som att ansiktet skulle gå sönder.
    Så 2 månader efter födseln  påbörjade jag behandling med cabazer, för att min läkare trodde att den kunde ge mig mindre biverkningar än parlodelen. Nu har jag ätit en halv tablett cabazer i veckan i 7 månader.
    Idag fick jag provsvaren från min senaste provtagning. Nu var prolaktinet istället alltför lågt, under 0,6 istället för det normala 5-25. Så nu ska jag hålla upp med medicinen i 2 månader och sedan ta nya prover.
    Är väldigt rädd för att få tillbaka huvudvärken, men får väl testa och se. 
    Har hela tiden känt att jag har fått bra hjälp av läkarna och dom har hållit noga koll på mig och mina värden.

    Hoppas att det går bra för dig och att du slipper vänta så mycket längre eväpävve. Vad jag har förstått så brukar dom flesta bli gravida fort när man påbörjar behandling. Jag blev väl det extrem fort men min läkare sa att när man väl fått ordning på prolaktinnivån så är man extra fertil.  

  • 7 barns mamma

    Hej! -95 upptäcktes det att jag hade förhöjt prolaktinvärde  ca 104 och värdet skulle ligga omkring 10 o under! Jag fick genomgå datatomografi och läkaren gav mig pravidel 50 mg som jag skulle ta 3 tabletter/dag. men jag blev illamående, nästäppa och sömnig (biverkningar) och gick ner 3 kg på 3 dagar(brösten ) bl.a.  tog nya prover och jag låg på ca 11 då. -98 togs nya prover men jag åt bara 2 tablett/ dag och värdet låg på 20 och nytt datatomografi togs. och synprov. Förra året togs nya prover och jag hade slarvat med medicinen nästan inte tagit den på grund av  att jag inte tyckte om biverkningarna. (i ca 3 mån).Eftersom jag inte hade så höga värden( vet inte vad jag hade, låg på sjukhus av andra orsaker) Jag skulle prova ett år utan medicin och då skulle vi ta nya prover och då eventuellt magnetröntgen! Så nu har jag gjort det och  nu har jag fått ett annat "värde" på provet! Jag hade bara något förhöjt 552/554 och det skulle ligga på 496 om jag inte hörde fel. Magnet röntgen visade att jag hade något som retade min hypofys men det är ofarligt och jag får testa en ny medicin som är bättre den heter CABASER 1 mg. o jag ska ta en halv tablett / vecka och nästa vecka ska jag ta nya prover få se om ja får höja dosen. Jag ska prova den i 2 år i så fall och sen nya prover för att se om "det" är borta!    / Barnrik mor

  • idali510

    Hej mina sköna bönor! Nu skans få höra en sak.

    När jag var 20 år fick jag reda på att jag hade för hög prolaktinhalt. Fick medecin och åt sen ett tag. Fick ner prolaktinhalten och 2006 (5 år senare) dök min underbara dotter upp ?

    Halten ökade efter det och jag fick äta mer och mer medecin. Bebis uteblev trots många försök. Fick veta av läkare att det inte skulle bli mer bebis, dels för att min kropp vägrade svara på behandling och dels av komplikationer från förlossning. Jag vägrade tro men 7 år gick av evigt knaprade av piller. Mensen kom som en klocka och hormonet vägrade gå ner. I april 2014 mådde jag pyton. Kräktes på morgonen, hade ont i brösten, var trött.. som alla andra månader. Sambon tvingade mig att ta ett test (som jag hade gjort så många gånger förr med tårar av besvikelse ). Denna gång tog jag testet och kastade det utan att kolla.. sambo kollade...jag var GRAVID!! Läkarna förstod inte. JAG förstod inte! Ångesten efter missfall och blod på papperet kantades av hopp.. 20150105 över 8 års väntan fick jag upp dotter nr 2 på bröstet ???????????? ge inte upp!

  • Cice

    Hej,
    Jag hoppar in här.  
     Är det någon här som har använt Norprolac  ? Hur länge  kan man använda det,  när man är gravid ? 
    Tack.  
    Cice

  • Lolleee

    Jag ock min sambo har kämpat för att bli gravida i snart 2,5 år. Vi har nyligen påbörjat en fertilitetsutredning och väntar på att få komma till läkaren för utvärdering av provsvar, gynekologisk undersökning med mera. Det vi vet hittills är att mina prolaktinvärden är förhöjda. Har en regelbunden mensturationscykel och ägglossning som det verkar. Min största rädsla i livet är att inte kunna blir gravid, så oron kring det här är ganska påtaglig just nu. Hur går det för er? Är det någon som lyckats bli gravid tillslut?

Svar på tråden Här samlas vi med lite för högt värde av prolaktin som vill bli gravida..